Morten Østergaard træder tilbage

Morten Østergaard indrømmer, at det var ham der havde krænket partifællen, og håndteringen af den sag betyder at han trækker sig som leder.
Foto: Niels Jespersen
Morten Østergaard trækker sig som radikal leder
Morten Østergaard trækker sig som leder for Det Radikale Venstre.

Det oplyser han efter et langt gruppemøde på Den Sorte Diamant i København onsdag.

"Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Det var mig, hvis hånd blev fjernet fra hendes lår," siger han og fortsætter:

"Jeg har svigtet min gruppes tillid. Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også nødt til at være åben om, at det var mig," siger han.

"Derfor kan jeg heller ikke med troværdighed stå i spidsen for Det Radikale Venstre."

Morten Østergaards beslutning kommer, efter at partifællen, folketingsmedlem Lotte Rod, forleden fortalte at hun var blevet krænket. Og krænkeren viste sig altså at være Østergaard selv.

Østergaard sagde, at det var hans hans hånd, som Lotte Rod fjernede i den pågældende situatuion. Han har givet Lotte Rod en undskyldning, som hun har godtaget, men han erkender, at han har håndteret sagen forkert i sit parti og derfor trækker han sig.

Morten Østergaard fortæller at det var hans egen beslutning at trække sig. Han siger desuden, at han fortsætter som folketingsmedlem.

Gruppenæstformand Sofie Carsten Nielsen er blevet valgt som ny radikal leder.

Accepterer undskyldning, men ...

Lotte Rod skriver på Facebook, at hun har accepteret Østergaards undskyldning, men kritiserer den efterfølgende håndtering af sagen.

"Morten har sagt undskyld til mig, og jeg har tilgivet ham. Det er ikke længere det, der skete, der er problemet, det er håndteringen. Jeg er ked af, at det er endt her, fordi jeg holder af Morten. Det var ikke min mening. Det vigtige for mig er, at vi får en kulturændring. Ikke kun i mit parti - men i alle partier og alle andre steder," skriver hun.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Sikken et sex-uhyre, uha uha

Annonce