Mulig hvidvask i Nordea og Liberal Alliance kalder Venstre for socialdemokrater

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vi starter denne aktuelt mandag med et par nyheder fra Venstres EU-landsmøde i weekenden.

Her meldte Lars Løkke (V) ud, at Venstre ønsker en fælles bund under selskabsskatten i EU. Den udmelding har fået de to regeringspartierne op af stolene.

På samme møde blev den tidligere så populære Venstre-mand og forsvarsminister Søren Gade (V) slået af en partikollega og endte på fjerdepladsen på partiets EU-valgliste.

Omridset af endnu en hvidvask-skandale i en dansk bank sig tegner sig, efter at Berlingske og et udenlandsk medie har behandlet et stort datalæk, som viser mulig hvidvask hos Nordea.
 

Blå partier i skarp kritik af Venstres EU-skatteforslag

Venstre er blevet socialdemokrater i EU-politikken, siger Liberal Alliances skatteordfører, efter weekendens forslag fra partiet om fælles EU-bund under selskabsskatten.

"Venstre melder klart ud, at I er blevet socialdemokrater i EU-politikken, skuffende!"

Sådan lyder dommen på twitter fra Liberal Alliances skatteordfører, Joachim B. Olsen, på Twitter.

placeholder

Forslaget blev lanceret på Venstres EU-landsmøde i Bella Centeret og møder entydig kritik fra regeringspartierne Liberal Alliance og Konservative samt støttepartiet Dansk Folkeparti.

"Det er ret vildt at høre en borgerlig statsminister, som vil sætte en bund under selskabsskatten. Vi ved, at lav selskabsskat har stor betydning for virksomheders konkurrenceevne og vækst i samfundet," siger politisk ordfører Mette Abildgaard (K).

Læs mere om kritikken her.
 

Socialdemokratiet står til bedste resultat i 40 år

Hvis der var valg i dag, står oppositionspartierne til at overtage magten i Danmark med en overbevisende sejr.

Det viser et kvalitetsvægtet gennemsnit af februars meningsmålinger, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget.

Ifølge snittet står rød blok til at vinde hele 95 mandater i Folketinget.

Hvis det holder stik, er det samtidig det bedste valgresultat for en rød blok i 40 år. Sidst de røde partier opnåede det, var ved folketingsvalget i 1979.

Læs mere om målingen på Altinget.
 

Søren Gade får fjerdepladsen på Venstres EU-valgliste

En fjerdeplads.

Det er den placering Søren Gade må tage til takke med på opstillingslisten ved valget til Europa-Parlamentet den 26. maj.

Det har venstremedlemmerne netop bestemt ved partiets EU-landsmøde i København i dag. I stedet blev den mere ukendte Venstrekvinde Linea Søgaard-Lidell fra København valgt på andenpladsen efter partiets spidskandidat Morten Løkkegaard.

Søren Gade tager dog resultatet med oprejst pande.

“Hvis ikke man kan tåle at tabe et valg, skal man ikke stille op til noget som helst,” siger han til DR Nyheder efter nederlaget lørdag.

Lykketoft får ingen påtale fra Folketinget 

Mogens Lykketoft (S) slipper for påtale efter at have fået en klage fra Pernille Schnoor (AL) over en episode i Folketingets frokostrestaurant.

Det siger Pia Kjærsgaard (DF), der sammen med Folketingets præsidium har behandlet klagen fra Pernille Schnoor.

“Det er påstand mod påstand, og vi kan ikke gå ind og afgøre, hvem der har sagt hvad. Men vi ser gerne, at der holdes en god tone mellem folketingsmedlemmerne på Christiansborg, og at sådanne sager ikke havner i medierne,” siger Pia Kjærsgaard (DF), der er formand for Folketinget.

Her kan du læse mere om sagen.
 

Nordea står muligvis overfor ny hvidvask-skandale

Et stort datalæk behandlet af finske YLE og Berlingske viser mulig hvidvask for milliarder hos Nordea.

placeholder

Nordea skal have kanaliseret milliarder af kroner i mistænkelige transaktioner blandt andet via afdelingen ved Vesterport i København.

Til Berlingske siger Nordeas risikochef, Julie Galbo, at der nok er foregået nogle ting, der ikke burde være foregået: 

“Vi vil ikke misbruges til hvidvask eller anden finansiel kriminalitet. Såfremt vi er blevet udnyttet af russiske oligarker til hvidvask, beklager vi det og tager afstand fra det.”

Berlingske skriver, at 'flere end 260 skattelyselskaber og skuffeselskaber' fra 2004 til 2014 havde konti i Nordea-afdelingen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg er meget enig - jeg trot bare katten er kommet ud af sækken.

Annonce