Muslimske besøgende skulle aflægge ed

Amerikansk politiker forlanger, at muslimske besøgende aflægger loyalitetsed, hvis de skulle besøge hendes kontor.
Debatten om muslimers loyalitet har taget en lidt bizar drejning i USA. En republikansk lokalpolitiker fra Texas kritisereres for at forlange, at muslimer, der besøger hendes kontor, skal aflægge en loyalitetsed til USA og samtidig fordømme islamisk terrorisme. Det skriver den amerikanske side Politico.com.

Delstatsparlamentet i Texas havde inviteret studerende (og andre der havde lyst) med muslimsk baggrund til en besøgsdag torsdag. Men hvis nogen havde planer om at besøge republikaneren Molly Whites kontor, så var der lige to ting, der skulle klares først.

“Jeg havde lagt et israelsk flag i receptionen, med en instruktion om at repræsentanter fra det muslimske samfund skulle tage afstand fra islamiske terrorgruppe og offentligt sværge troskab til Amerika og vores love,” skriv hun på hendes Facebook og fortsatte: ”Så vil vi se, hvor længe de bliver på mit kontor.”

Molly White ville i øvrigt ikke selv være til stede, men havde valgt at tage torsdag fri.

Organisationen Council of American-Islamic Relations, som havde arrangereret dagen for at give unge texanere med muslimsk baggrund mulighed for at blive introduceret til lokalpolitik, valgte straks at skrive en protestskrivelse til Molly Whites partifælle, parlamentsformand Joe Straus, hvor de bad ham om at undersøge, om ikke Molly White havde overtrådt parlamentets etiske regler, som foreskriver, at alle besøgende skal behandles ens.

Joe Straus tog straks afstand fra partifællen i en pressemeddelelse:

“Texas’ parlament ejes af alle menneske i denne stat og lovgivere har en forpligtelse til at behandle alle besøgende, som vi selv forventer at blive behandlet – med værdighed og respekt.”

Det fik dog ikke Molly White til at undskylde. Snarere tværtimod. ”Jeg vil ikke undskylde for ovenstående kommentar. Hvis du elsker Amerika, følger vores lovgivning og fordømmer islamisk terrorisme, så omfavner jeg dig som en landsmand. Hvis ikke, så nej,” skrev hun.

Besøgende på vej til delstatsparlamentet i Austin blev torsdag mødt af en lille gruppe demonstranter med skilte. hvor der stod ”Radikal islam er den nye nazisme” og ”Rejs hjem & tag Obama med jer”.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook