Når Venstre vil forsvare Løkke

Da Søren Pind oploadede et gammelt billede af Anker Jørgensen, samtidig med Ekstra Bladets historie om Løkkes påståede flydruk, var det næppe et tilfældigt sammentræf. Der tegner sig en fast Venstrestrategi, når formanden er under beskydning.
Billedet viser Anker Jørgensen, som i 1990 er på vej hjem fra Irak med 16 frigivne danske gidsler. Dem havde Anker kort forinden reddet ud af kløerne på Iraks diktator Saddam Hussein.

- Shit! Ekstra Bladet bringer i morgen en historie om, at Lars er fløjet fuld hjem fra et besøg hos Putin! Han har åbenbart drukket tæt på skatteborgernes regning. Hvad gør vi?

- Fuck, ikke endnu en bilagssag! Hvad gør vi?

- Jeg har det! Kan vi ikke finde en historie om en socialdemokrat, der har holdt fest ombord på et fly? Helst en af dem de rigtig godt kan lide. Så kan de nemlig ikke kritisere Lars!

- Er der ikke et gammelt billede af Anker Jørgensen, der holder stor fest på et fly

- Nej, det var jo fra dengang han var på vej hjem med frigivne gidsler fra Irak. Og han rejste vist heller ikke på skatteborgernes regning.

- Det er da lige meget, det er der alligevel ingen der kan huske. Find det billede frem, send det til Søren Pind og få ham til at lægge det på Facebook!

Anker redede gidsler ud af Saddams kløer
Om det præcis var sådan det gik til i Venstre pressetjeneste, er ikke til at sige. Men mandag morgen, samtidig med at den seneste historie om Løkkes bilag ”breakede”, dukkede et gammelt billede af Anker Jørgensen frem på Søren Pinds Facebookprofil. I vanlig Pind-stil var billedet ikke ledsaget af nogen kommentarer.

Kort tid efter viste det sig som bekendt, at der var tale om en ikke-historie. Men alligevel har Pind beholdt billedet på Facebook. Endda som sit profilbillede.

Billedet viser Anker Jørgensen, som i 1990 er på vej hjem fra Irak med 16 frigivne danske gidsler. Dem havde Anker kort forinden reddet ud af kløerne på Iraks diktator Saddam Hussein. Saddam havde op til den første Golfkrig i 1991 taget en række vestlige gidsler. Sammen med blandt andre Tysklands tidligere socialdemokratiske forbundskansler Willy Brandt og den tidligere konservative britiske premierminister Edward Heath drog Anker derfor til Bagdad for at få gidslerne sat fri.

Der var forståeligt nok højt humør på vej hjem i flyveren. Om der var alkohol involveret, melder historien dog intet om. Og hvorfor i al verden Pind vælger at lægge billedet på sin Facebook-profil samtidig med, at den (yderst tyndbenede) historie om Løkkes eventuelle alkoholforbrug på vej hjem fra Moskva ramte overskrifterne, er noget af et mysterium.

Ligner del af fast Venstrestrategi
Pinds billede ligner dog en del af en fast Venstrestrategi, når Løkke skal forsvares: Find en historie om en socialdemokrat, der har gjort det samme, så vi kan beskylde socialdemokraterne for at være nogle hyklere.

Under GGGI-sagen i efteråret 2013 sås en række Venstrefolk og VU’ere gang på gang linke til en artikel i Ekstra Bladet, hvor Helle Thorning beskyldes for at have brugt knap 800.000 på et fly til Grønland og Island. Altså omtrent det samme, som Løkke havde rejste for. Ekstra Bladets historie ”glemte” bare at fortælle, at Helle Thornings udgift dækkede over en større dansk delegation, med embedsmænd og rådgivere. Hvor udgiften til Løkkes rejser jo altså kun dækkede over Lars Løkke.

Og et halvt år senere, under Løkkes tøjsag, havde Venstrefolk travlt med at gøre opmærksom på, at Helle Thorning jo også går i dyrt mærkevaretøj. Også her haltede sammenligningen dog en hel del. For modsat Lars Løkke, så havde Helle Thorning jo faktisk selv betalt for sit tøj.

Det er selvfølgelig forståeligt, at Venstrefolk gerne vil forsvare deres formand. Men nogle gange bliver det simpelthen for søgt. Det bliver spændende at se, hvor længe Pind beholder billedet på sin profil.


placeholder

Annonce