Natteliv genåbner, Genstart-vært bliver EB-chef og kaffehøsten slået fejl

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi som altid har samlet en lille håndfuld af døgnets vigtigste, interessante eller overraskende historier om politik og arbejdsmarked.

Andetsteds på Netavisen Pio kan du læse om højesterets historiske stadfæstelse af forbuddet mod banden Loyal to Familia og en ret overraskende udmelding fra Mattias Tesfaye om den ungarske ministerpræsident Viktor Orban.

I nyhedsoverblikket kan du til gengæld læse om et genåbnet natteliv, et opsigtsvækkende jobskifte og en situation på kaffemarkedet, som kræver politikernes snarlige indgriben. Nogen må gøre noget!

Tak fordi du læser med.

 

Sidste restriktioner for dansk erhvervsliv ophæves

Fra i dag ophører de sidste restriktioner for dansk erhvervsliv, og diskotekerne kan igen slå dørene op – i første omgang med krav om coronapas.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Efter knap halvandet års nedlukning ophæves de sidste restriktioner for dansk erhvervsliv nu. Det betyder, at det sidste tvangslukkede erhverv i Danmark, nemlig natklubber, diskoteker og lignende, i dag må åbne dørene for festglade gæster igen.

Samtidig ophører restriktionerne for åbningstider, udskænkning af alkohol og kravene om ensretning i butikker, skiltning og indretning af lokaler. Dog er der fortsat krav om coronapas på diskoteker, natklubber og lignende frem til den 10. september.

Selv om restriktionerne nu forsvinder, opfordrer Sundhedsstyrelsen unge, der påtænker at tage ud i nattelivet, at blive vaccineret.

Læs mere her.

 

Tak for kaffe, der er bønnemangel!

Der er dårligt nyt til kaffeelskende danskere - og dem er der som bekendt en del af.

Hårde coronarestriktioner i Vietnam og dårligt vejr i Brasilien kan nemlig betyde, at verden kommer til at stå over for en større mangel på kaffebønner i den kommende tid.

For dårligt vejr i Brasilien, der er verdens største producent af kaffebønner, ser ud til at betyde, at høsten af bønner i år bliver rigtig dårlig.

Samtidig har nye og hårde coronarestriktioner gjort det svært at få kaffebønner eksporteret ud af Vietnam - verdens næststørste eksportør af kaffebønner.

Derfor kan der i den kommende tid opstå mangel på bønner, hvilket allerede har fået priserne på flere typer kaffebønner til at stige.,

Læs hele historien her.

 

Genstart-vært ny chef på Ekstra Bladet

En af Danmarks mest populære popcasts er DR's Genstart, hvor værten Knud Brix tager lytteren igennem udvalgte historier.

Genstart skal nu have ny vært, for Knud Brix skal fremover være chefredaktør på Ekstra Bladet sammen med Henrik Qvortrup og Pernille Holbøll, der pt. er på barsel.

En avis han tidligere har arbejdet på som menig journalist.

Knud Brix kalder en drømmestilling.

“Jeg anser Ekstra Bladet for Danmarks absolut vigtigste avis og ser frem til at sætte mit præg på den. I min optik skal Ekstra Bladet fortsat være garant for magtkritik og klassisk tabloid – og ubestikkelig – journalistik,” siger han i en pressemeddelelse.

Han har tidligere har han været ansat på Nyhedsavisen, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, TV 2 samt Radio 24syv. Og han har udgivet en digtsamling ‘Natfolden’ om livet på Christiansborg.

Genstart fortsætter, bedyrer Brix på Twitter:

placeholder

Læs hele historien her.

 

Langtidsledigheden falder

Det er ikke kun Knud Brix, der får nyt job. Antallet af langtidsledige danskere falder. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Langtidsledigheden er steget markant under coronakrisen, men fra april til juli er antallet af langtidsledige faldet med næsten 9.000.

Tallene glæder cheføkonom Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd:

"Det er en fantastisk god nyhed. Det betyder, at langtidsledigheden ikke har bidt sig fast, som mange frygtede. Selv andelen af ledige, som er langtidsledige, er begyndt at falde.

Normalt tager det noget tid, før andelen af langtidsledige falder, fordi det efter en krise ofte er de korttidsledige, som kommer først ud af ledighedskøen. Lige nu er der dog benhård kamp om arbejdskraften, og det har de langtidsledige glæde af," siger han.

 

Fagforening og Føtex indgår overenskomst for chauffører

Onlinesupermarkedet Føtex.dk har været på markedet et halvt års tid, og Salling Group tegner nu overenskomst med 3F for de flere hundrede chauffører, der i varebiler kører dagligvarer ud til danskerne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Overenskomsten er på samme vilkår som den, Coop og 3F Transport blev enige om i juni. Den dækker de chauffører, der kører dagligvarer fra Coops onlinesupermarked, Coop.dk Mad.

Formand for 3F Transport, Jan Villadsen, er glad for, at der nu er to store aktører med ordnede forhold.

“Det gør chaufførernes hverdag nemmere, at de får en ordentlig løn, de kan leve af. Det er afgørende med arbejdsgivere som Salling Group og Coop, der tager ansvar for lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked. Og så kan forbrugerne fortsat vælge sikkerhed for fair transport og ordnede forhold, når de bestiller dagligvarer,” siger han til Fagbladet.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce