Nedlukningen udvides til flere kommuner

"Det kapital, vi skriver nu, kommer til at afgøre, hvordan bogen ender,” lyder advarslen fra sundhedsministeren, som udvider den delvise nedlukning af Danmark
Foto: Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)
Mand testes for coronavirus, 2020.
Regeringen udvider nu den delvise nedlukning til endnu flere kommuner. Det sker, efter at der torsdag blev registreret 3121 nye smittede det seneste døgn. Hvilket er det højeste antal under pandemien i Danmark.

”Jeg ved, at I er trætte af corona,” sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag på et pressemøde med henvisning til "corona-trætheden”.

Her var der også deltagelse af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, direktør i Statens Serum Institut (SSI), Henrik Ullum, samt Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Corona er ikke træt af Danmark

 

”Men corona er ikke træt af Danmark,” lød det fra Magnus Heunicke. ”Det kapital, vi skriver nu, kommer til at afgøre, hvordan bogen ender.”

31 nye kommuner

Bliv hjemme, lad være med at invitere gæster, og se så få andre mennesker som muligt.

Sådan lyder opfordringen derfor til yderligere 31 nye kommuner, så i alt 69 nu er omfattet af restriktionerne. De træder i kraft fra fredag klokken 16:00 og gælder foreløbigt frem til den 3. januar.

Det er særligt smittetallene i Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Sjælland og en række større kommuner i Region Syddanmark og Region Nordjylland, der bekymrer myndighederne.

Dagens smittetal kan dog ikke umiddelbart sammenlignes med tallene i foråret, fordi færre blev testet dengang. SSI vurderer, at der på den værste dag dengang nok var 3700 smittede.

Bliv hjemme!

Når restriktioner ikke udvides til alle landets kommuner skyldes det, at smittetrykket i de resterende kommuner ikke er lige så højt.

Men dermed ikke sagt, at smitten ikke skal ned, understreger sundhedsministeren. Ellers vil regeringen nemlig "ikke tøve med at udbrede restriktionerne eller indføre flere, hvis det bliver nødvendigt.”

”Vi skal trække aktivitet ud af samfundet,” sagde Magnus Heunicke på pressemødet.

”Så hvis det er muligt, så bliv hjemme.”

Hvilket også er en appel om ikke at forlade sin egen kommune for at tage til en af de få kommuner, der fortsat ikke er underlagt de særlige restriktioner.

Vaccinen venter

Ifølge Søren Brostrøm er 35 procent af den reserverede kapacitet til covid-19 på de danske sygehuse nu belagt.

”Det er ikke sådan, at sundhedsvæsenet er udfordret, men vi har bedt regionerne opskalere deres beredskab, så de kan være på forkant,” sagde direktør i Sundhedsstyrelsen på pressemødet.

Forventningen er i dag, at coronavaccinen bliver godkendt til brug den 31. december.

”21 dage er der til,” forklarede sundhedsministeren på pressemødet.

”Det er altså nu, vi skal holde fast. Det bliver et vendepunkt, men vi må altså ikke give slip nu.”

De skærpede tiltag omfatter følgende dele af Danmark:

  • Region Hovedstaden (Bornholms Kommune undtaget).
  • Hele Region Sjælland.
  • Hele Region Midtjylland.
  • Vejle, Fredericia og Middelfart kommuner i Region Syddanmark.
  • Større danske byer: Odense og Aalborg kommuner.

Kilde: Sundheds- og ældreministeriet.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce