Nick Hækkerup varsler tiltag efter ubådsmorders flugtforsøg

Manden bag ubådsdrabet Peter Madsen truede sig tirsdag ud af fængslet: "Vi kommer til at iværksætte en række yderligere tiltag mod fangeflugter"
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Nick Hækkerup (S), tidligere justitsminister
Justitsminister Nick Hækkerup (S) varsler nye tiltag mod fangeflugter efter manden bag ubådsdrabet på Kim Wall, Peter Madsens, fejlslagne flugtforsøg tirsdag.

I et opslag på Twitter kalder han sagen for "dybt alvorlig":

”Tirsdagens fangeflugt er dybt alvorlig. Det siger sig selv, at dømte livstidsfanger, der har begået de værst tænkelige forbrydelser, ikke skal kunne slippe ud af myndighedernes varetægt."

placeholder

 

Justitsminister Nick Hækkerup uddyber:

Derfor har jeg bedt kriminalforsorgen om en redegørelse

"Derfor har jeg bedt kriminalforsorgen om en redegørelse, så vi kan få afklaret, hvordan dette flugtforsøg kunne ske.Det er ikke første gang, at vi oplever alvorlige flugtforsøg. Efter sidste års fangeflugt i Slagelse er der taget nye sikkerhedstiltag, og derudover er der en handlingsplan på vej, hvor myndighederne skal komme med et bud på, hvordan vi strammer sikkerheden yderligere op."

Nick Hækkerup konkluderer:

"Det er der med al tydelighed fortsat brug for. Et er sikkert: Vi kommer til at iværksætte en række yderligere tiltag mod fangeflugter i den kommende tid.”

Truede sig ud af fængslet

Meldingen fra justitsminister Nick Hækkerup kommer efter, at drabsdømtePeter Madsen flygtede tirsdag fra Herstedvester Fængsel.

Med en pistollignende genstand truede han sig ud af fængslet. Det blev dog en kort tid i friheden, da han efter få minutter blev fanget af politiet igen.

Fem minutter efter at fængslet havde slået alarm, blev Madsen anholdt, efter at han var hoppet ind i en hvid varevogn.

Peter Madsen udførte august 2017 det spetakulære drab på den svenske journalist Kim Wall

Peter Madsen udførte august 2017 det spetakulære drab på den svenske journalist Kim Wall. Drabet fandt sted i hans hjemmebyggede ubåd. Efter drabet parterede han liget af Kim Wall og sænkede ubåden i et forsøg på at sløre ugerningen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Forestil dig , at ubådsbyggeren Peter M havde sprængt sig selv og gidslet i luften foran porten på Hersted Vester eller mere realistisk , at et nyt gidsel får skåret halsen over foran porten , når en ny fange forsøger at tvinge sig ud . Skal en fange kunne lave et bombe bælte eller en attrap pistol i et lukket fængsel ? Nej og jeg siger ikke , at det er sket i Peter Madsen sagen eller om det er kommet ind ude fra . Er der fuld kontrol med de indsatte i danske fængsler ? Nej , de sidste år har man fjernet betjente fra frontlinjen blandt fangerne - på Hersted Vester mere end 1/3 af betjentene og antallet af Værkmestre ( som beskæftiger og holder opsyn med fangerne på værkstederne ) er mere end halveret de seneste 10 år - tydeligst på Jyderup og Storstrøm fængsler . Der er altså rig mulighed for de indsatte , at dyrke deres egne subkulturer og planlægge flugter , stofhandler og andre ulovligheder . Som pædagoger , sygeplejersker og andre offentlige ansatte oplever frontpersonalet , at der mangler “ varme hænder “ på gulvet , men vi har fået ansat en hær af jurister , konsulenter og andet godtfolk på Områdekontoret og Direktoratet for Kriminalforsorgen i København . Lad mig slutte af med at fortælle , at på Storstrøm har man færrest Værkmestre ansat af alle lukkede fængsler i kriminalforsorgen og 4 år efter åbningen er der stadig ikke opsat overvågningskameraer på værkstedet - så kære justitsminister - jeg er super spændt på , hvad opstramningerne skal være 🤔

Annonce