Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

 

Vi producerer podcasts, som du kan hente ned fra din computer eller smartphone og høre, lige når du vil. I vores udsendelser

I ”Fagligt” og ”Politisk” kan du møde toneangivende politikere, eksperter og debattører, som hver uge tager nye samfundsaktuelle emner op til debat.

Hvis du er mere til en god historie, så lyt med på serien ”Roser og Torne” om de socialdemokratiske statsministre. Du kan læse mere om hver enkelt udsendelsesrække herunder.

God fornøjelse!

Nina Bang

"Roser og Torne" er en podcast om Socialdemokratiets historie, fortalt af Dan Jørgensen.

Nina Bang: Danmarks første kvindelige minister.

Nina Henriette Wendeline Bang blev født i 1866 på Kastellet i København i et konservativt miljø som datter af musikdirektør og krigsråd Ellinger.

Efter studentereksamen erhvervede hun en magistergrad i historie. Hun blev politisk interesseret og begyndte at skrive i Social-Demokraten. 1913-18 var hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Hun blev den første kvindelige minister i Danmarkshistorien, da hun blev undervisningsminister i Th. Staunings regering 1924-26.

Hun blev gift i marts 1895 med politiker og historiker Gustav Bang, der fra 1901 og til sin død i 1915 sad i Socialdemokratiets hovedbestyrelse. Nina Bang døde i 1928.