Annonce

Hvad er lektien fra Donald Trump?

Netavisen Pio inviterer til debatmøde om hvorfor Clinton tabte til Trump, hvordan Demokraterne kommer videre herfra og hvad centrum-venstre i hele verden kan drage af erfaringer fra de amerikanske valg.
Hvordan lykkedes det Donald Trump at vinde præsidentvalget? Var det de vrede hvide mænd, var det fordi modstanderens popularitet var på niveau med en stueplante, var det konservative amerikanere, der sagde nej til en kvinde eller var den økonomiske ulighed der gjorde udslaget.

Netavisen Pio har arrangeret et debatmøde med amerikaneren Daraka Larimore-Hall, der er partisekretær for det demokratiske parti i Californien, som vil give sin analyse af valget, samt tre danske debattører som vil give hver deres udlægning af valgresultatet.

Mødet foregår i P.H. Cafeen på Halmtorvet i København.
Tirsdag den 6. december, klokken 16.00-18.00
Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Daraka Larimore-Hall har tidligere boet i Norge og Sverige og forstår en lille smule skandinavisk, men noget af mødet vil foregå på engelsk og der vil ikke være mulighed for tolkning.

Har du lyst til at deltage må du meget gerne tilmelde dig begivenheden på Facebook, bare så vi nogenlunde ved hvor mange stole vi skal stille frem. Det kan du gøre her.

Om valget af Trump, lyder Daraka Larimore-Hall analyse som følgende:

”Trump vandt valget på en perfekt kombination mediernes inkompetence, vælgerundertrykkelse og god gammeldags racisme og sexisme.”

Som Demokrat er jeg dog mere fokuseret på hvorfor vi tabte. Vi havde ingen sammenhængende økonomisk fortælling, vores frontfigurer forstod ikke, at vælgerne ønskede forandring og vi samlede os om en kandidat som symboliserede den status quo, som ingen var begejstret for. Det vil fremadrettet blive en besværlig vej, men vi må endegyldigt beslutte om vi vil være partiet for Main Street eller partiet for Wall Street

Heldigt for os, så har Donald Trump allerede givet magten til de samme bankfolk og finansielle elite, som han selv kritiserede. Det er åbning for os til at komme op med et reelt alternativ til almindelige mennesker,”

Efter Daraka Larimore-Hall har talt, vil der være en debat med tre debattører, som vil give deres bud på hvad valget af Trump betyder og ikke mindst, hvad lektien for centrum-venstre, både i USA, men også herhjemme, bør være.

Læs mere om Daraka Larimore-Hall her.

De tre danske debattører er:

Lars Trier Mogensen
Radiovært og politisk kommentator og har skrevet bogen Den Store Joker - et portræt af Donald Trump.

Nilly Tahari
Formand for DSU Københavnskredsen, var op til valget i USA hvor hun besøgte Clinton-kampagnen i flere stater. Da hun kom hjem skrev hun denne beretning til Netavisen Pio, hvor hun fortalte om sine oplevelser med Clinton-kampagnen og det hun oplevede som manglende respekt for arbejderklassen.

Peter Hummelgaard
Medlem af folketinget for Socialdemokratiet og har i mange år interesseret sig indgående for amerikansk politik.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet