Liberal Alliance er partihoppernes slaraffenland

Alle Liberal Alliances folketingsmedlemmer har tidligere været medlem af et andet parti. Hos ingen andre partier er alle folketingsmedlemmer partihoppere.
For Liberal Alliance er det nyt at være i regering. Til gengæld har deres folketingsmedlemmer rigelig med erfaring fra andre partier. Alle folketingsmedlemmer fra Liberal Alliance har nemlig været medlemmer af andre partier, før de kastede deres kræfter ind i det lille liberale regeringsparti.

LA-medlemmernes tidligere partier spænder fra SF til Konservative, men langt de fleste har dog været aktive i Det Radikale eller andre af de borgerlige partier.

Anders Samuelsen: Har været folketingsmedlem for Det Radikale Venstre fra 1998-2004 og sad i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse fra 1998-99. Var medlem af Europa-Parlamentet for Det Radikale Venstre fra 2004-07.

Simon Emil Ammitzbøll: Formand for Radikal Ungdom fra 2000-2003 og medlem af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget for Det Radikale Venstre 2000-04. Stiftede desuden centrum-højre-partiet ”Borgerligt Centrum” i 2009. Han udtalte, at han ikke var ”superliberalist”, men meldte sig senere ind i Liberal Alliance.

Ole Birk Olesen: Er tidligere medlem af Venstres Ungdom, hvor han sad i hovedbestyrelsen.

Merete Riisager: Var folketingskandidat for Det Radikale Venstre på Fyn, før hun droppede sit folketingskandidatur hos De Radikale for i stedet at stille op for Liberal Alliance.

Leif Mikkelsen: Var medlem af Venstre i 40 år og folketingsmedlem for Venstre fra 2001-2007. Blev i 2006 frataget sine ordførerskaber i Venstre efter uenighed med partitoppen og skiftede i 2007 til Liberal Alliance.

Mette Bock: Har været opstillet til folketinget for SF ved valget i 1994 og for Det Radikale Venstre ved folketingsvalget i 2001.

Villum Christensen: Var medlem af Det Radikale Venstre og viceborgmester i Slagelse Kommune fra 2005-09 for De Radikale.

Joachim B. Olsen: Var medlem af Socialdemokratiet og støttede Nicolai Wammens borgmestervalgkamp i Aarhus, blandt andet i radioen. Forsøgte at blive opstillet til Folketinget for Socialdemokratiet, men han blev afvist. Forsøgte ligeledes at blive opstillet for Venstre og Konservative, før han meldte sig ind i Liberal Alliance.

Christina Egelund: Var tidligere medlem af Konservativ Ungdom

Laura Lindahl: Var en kortere overgang medlem af Konservativ Ungdom.

Henrik Dahl: Var medlem af først SF og siden Socialdemokratiet, før han skiftede til Liberal Alliance.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet

Annonce