Ny undersøgelse: Folk overdriver antallet af muslimer

Ifølge en ny britisk undersøgelse tror befolkningen, at der bor langt flere muslimer i deres land, end der rent faktisk gør. I nogle lande skyder befolkningen endda helt ved siden af.

Ifølge en britisk undersøgelse tror danskerne, at 15 procent af befolkningen udgøres af muslimer. Det er dog helt forkert og i virkeligheden er det kun 4,1 procent af befolkningen, der er muslimske. Det beretter TV2 på sin hjemmeside.

Amerikanerne og franskmændene skyder helt ved siden af
Det er ikke kun danskerne, der tror, at der bor langt flere muslimer, end der faktisk gør. Især amerikanerne og franskmændene skyder helt ved siden af.  Således tror amerikanerne, at 17 procent af befolkningen er muslimske, selv om muslimer faktisk kun udgør sølle 1 procent af den amerikanske befolkning. Franskmændene skyder dog også helt ved siden af og tror, at hele 31 procent af befolkningen er muslimske. I virkeligheden er det ikke mere end 7,5 procent af franskmændene, der er muslimer.

Bekymringer får folk til at overdrive
Ofte har befolkningen en tendens til at overdrive de ting, der bekymrer dem. Og det kan derfor heller ikke udelukkes, at det sidste års historier om islamisk terror og flygtningestrømme spiller ind, når folk overvurderer, hvor mange procent af befolkningen der er muslimer.

”Vi skyder oftest mest forkert om emner, som er meget debatteret i medierne, såsom andelen af muslimer i befolkningen og spørgsmål om økonomisk ulighed. Vi ved fra tidligere studier, at det delvist er fordi, at vi overvurderer de ting, der bekymrer os,” udtaler Bobby Duffy, der har været med til at lave undersøgelsen.


Flere artikler om emnet

Annonce