Annonce

DF-profil i mærkværdigt angreb på medie om grisefester

Dansk Folkepartis Søren Espersen lavede gigantisk selvmål i sagen om skattefinansierede grisefester.
Sagen om Dansk Folkepartis brug af Europa-Nævnets støtte til at finansiere partiets grisefester var ellers godt på vej til at blive begravet i historier om stormflod, YouSee-nedbrud og resten af den flygtige nyhedsstrøm, men så satte folketingsmedlem Søren Espersen strøm til historien.

Partiets organisationssekretær Steen Thomsen havde forklaret sig og indrømmet, at partiet havde holdt festerne, at man mente det var inden for reglerne, men at partiet fremover ville ændre praksis, således at man finansierede mere af arrangementet selv.

Også formanden for Europa-Nævnet, socialdemokraten Anne-Marie Meldgaard, havde sagt, at den måde som DF havde brugt pengene på, efter alt at dømme var inden for de daværende regler, der var lidt uklare. Der var – med et Anders Fogh’sk udtryk – ikke mere at komme efter. Tilbage stod alene den almindelige forargelsen over den lidt for kreative brug af støttekroner, men den slags driver jo over.

Men så kom Søren Espersen!
Eller det vil sige, indtil Dansk Folkepartis Søren Espersen besluttede sig for at uddybe hvad han i et tweet, der kunne være skrevet af Donald Trump, havde skrevet til Ekstra Bladet.

I tweetet skrev han følgende:

Det kom der nemlig et intet mindre end enestående interview ud af, hvor Søren Espersen ikke alene afviser al kritikken, men også afviser at arrangementerne overhovedet er foregået – på trods af organisationssekretærens indrømmelse og Ekstra Bladets ellers ret overbevisende materiale. Eksempelvis afviser Espersen blankt, at der er blevet serveret helstegt pattegris til de pågældende arrangementer. grisefest

Søren Espersen kaster sig desuden ud i en længere tirade mod Ekstra Bladets artikel, som ifølge ham skyldes, at journalisterne på avisen er elitære og alene er drevet af et had mod almindelige mennesker, der spiser flæskesteg.

Det sker i følgende ordveksling mellem Espersen og journalisten:

- Du skriver også, at Ekstra Bladet og Poul Madsen har noget i mod flæskesteg. Hvad bygger du det på? - I ser ned på det.
Det er ikke godt nok til jer.

- Jeg elsker flæskesteg. Jeg er helt tosset med det. Hvor ser du, at vi har noget imod det?
- I kører en masse med dyre franske rødvine og franske desserter. Nu er den gal med flæskesteg. Hvad skulle vi ellers have serveret?” lød det for en fortørnet Espersen.

Ekstra Bladet kan kritiseres for meget, men at det skulle være et specielt elitært og finkulturelt sted, er næppe en af dem.

Satte fut i de sociale medier
Søren Espersens udtalelser i det interview med Ekstra Bladet, satte nærmest øjeblikkelig folk på sociale medier med at google ordene ”Dansk Folkeparti grisefest” og satte gang i sand lavine af opslag, som udover de eksempler som Ekstra Bladet i forvejen havd ebragt, ret tydeligt dokumenterede hvordan DF selv havde omtalt arrangementerne som grisefester - tilmed i partiets eget medlemsblad.

Og partiets næstformand, Peter Skaarup, havde eksempelvis deltaget i en grisefest.

Og her i en invitation til et af arrangementerne:

Dansk Folkeparti har i mange år fået masser af ros for partiets evne til at håndtere dårlige mediesager, men i den her sag er Søren Espersen kun med til at kaste mere benzin på bålet.

Det virker på ingen måde gennemtænkt, at partiet først sender en embedsmand i byen med en form for en forklaring og så bagefter sender Søren Espersen i byen med et om, at sagen slet ikke eksisterer.

Mest af alt er det bare virkelig sært.

David Troels Garby er redaktør på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet