DF-politiker: Jeg ser op til Trump

Dansk Folkepartis Mette Dencker ser blandt andet op til Trump, fordi han arbejder med en selvudviklingscoach og fordi han er drevet af færdrelandskærlighed.
Donald Trump har fået en noget tumultarisk start på tiden som præsident i USA. Siden han blev indsat i fredags, er han gået i frontalkrig med den amerikanske presse. Trump er sur over, at medierne fortalte om, at der var cirka 900.000 til hans indsættelse. Det er lidt under halvt så mange, som da Barack Obama blev indsat.

Ifølge Trump kunne han dog se cirka halvanden million mennesker, og hans pressesekretær slog – trods billedbeviser for det modsatte – fast, at der var flest tilskuere til Donald Trumps indsættelse.

Men hvis Donald Trump skulle være så heldig at læse Berlingske Tidende, vil han til gengæld kunne glæde sig over entydig opbakning. Da Dansk Folkepartis Mette Dencker i en portrætartikel blev spurgt, hvem hun ser op til, valgte hun nemlig at fremhæve den nye amerikanske præsident som sit forbillede.

Selvudviklingsredskaber gør Trump til forbillede
Det er dog hverken hans mange tweets, muren til Mexico eller venskabet med Vladimir Putin, der får Mette Dencker til at nævne Donald Trump som sit forbillede. Det er derimod hans arbejde med ”selvudviklingsredskaber” sammen med en coach, der får Mette Dencker til at blive betaget af Donald Trump. Det skulle medierne have interesseret sig meget mere for, mener Mette Dencker.

”Medierne har til gengæld på intet tidspunkt været nysgerrige på de selvudviklingsredskaber, han har brugt, og som i sidste ende gjorde, at han vandt. Jeg kender det arbejde, hans tidligere coach, George Ross (milliardær, coach og investeringsrådgiver, der blandt andet har lavet reality-tv med Trump, red.), lavede med ham. Når man kender George Ross’ måde at arbejde på og ser Donald Trumps håndtering af al den massive modgang, han oplevede under valgkampen, så kan det kun inspirere enhver”, siger Mette Dencker, der ikke blot er sur på medierne over, at de ikke beskæftigede sig med Donald Trumps selvudvikling. De var også til grin, når de tog det, han siger, alvorligt.

Trumps drivkraft er fædrelandskærlighed
Ifølge Mette Dencker så skal man ikke tage Donald Trumps mange markeringer på sociale medier alvorligt. Det gør hun i hvert fald ikke selv: ”Jeg griner sådan af, at medierne tager hans provokationer bogstaveligt”,

Hvis man skal tro Mette Dencker, så er det heller ikke hverken  penge eller prestige, der fik Donald Trump til at stille op som præsident. Det var tværtimod fædrelandskærlighed.

”Hans drivkraft var hverken prestige eller penge. Det var kærlighed til sit land og et ønske om at beskytte det.”

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet

Annonce