Annonce

Venstre angribes for at bruge Marienborg til fundraising

Det er dybt problematisk, at Venstre bruger statsministerens adgang til at tjene penge til Venstre, mener forskningschef.
Radiostationen Radio24syv kunne torsdag fortælle, at Venstre har inviteret en række organisationer og foreninger til at blive medlemmer af partiets nyoprettede pengeklub. Den hedder "Den Liberale Erhvervsforening".

For 20.000 kroner kan man få lov til at møde en række ledende Venstre-politikere. Og den nye forenings første møde skal holdes på Marienborg.

Men valget af statsministerens officielle residens som placering for et arrangement, der skal bruges til at fundraise penge til partiet Venstre, vækker forundring.

Forskningschef kalder det dybt problematisk
Forskningschef ved Danmarks Journalisthøjskole, Roger Buch, kalder det helt usædvanligt.

”Ved at bruge den officielle residens for statsministeren bruger man lokaler, som er stillet til rådighed af staten til at tjene penge til partiet Venstre. Det synes jeg, er dybt problematisk,” siger han til Radio24syv.

”Marienborg er en officiel bolig, som statsministeren har, fordi han er statsminister, ikke partiformand. Og den kan bruges i officielle øjemed,” tilføjer han.

Venstre: Statsministeren kan bruge Marienborg til alt
I Venstre afviser man, at brugen af Marienborg til et partipolitisk arrangement er problematisk. Adspurgt om hvorfor man har valgt Marienborg til arrangementet, siger Venstres partisekretær Claus Richter følgende til Berlingske:

”Det har vi valgt, fordi statsministeren har adgang til Marienborg til de møder, han ønsker at holde. Det er klart, at nå vi holder det møde på Marienborg, så er det ikke noget, der er relateret til et officielt arrangement med Statsministeriet, men et arrangement for statsministeren, og det betyder også, at Venstre afholder udgifterne i forbindelse med arrangementet.”

Marienborg, der ligger i Lyngby-Taarbæk nord for København, har været stillet til rådighed for statsministeren siden 1962, efter at højesteretssagfører Christian Ludvig David, som i 1960 testamenterede bygningerne, området og indbo til staten.

Hovedbygningen blev opført i 1745 af den danske søhelt Olfert Fischer.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet