Annonce

Tak for at redde taxaerne, Ole Birk

Netavisen Pio sender en hjertevarm tak til Ole Birk Olesen for at redde de danske taxaer og holde Uber ude af kongeriget.
Dengang han ”blot” var menigt folketingsmedlem var Ole Birk Olesen (LA) en stor fortaler for Uber. Derfor var vi i disse socialdemokratiske spalter også noget bekymrede for, at det var selv samme Ole Birk Olesen, der skulle være transportminister, da Liberal Alliance gjorde deres stålsatte indtog i regeringen.

Frygten skyldtes særligt, at det blev Ole Birk Olesen, der skulle være den ansvarlige minister bag den nye taxalov, Folketinget skulle behandle.

Ville den nye transportminister mon give en håndsrækning til Uber og dermed være med til at undergrave den etablerede, regulerede, overenskomstdækkede taxabranche?

Med den nye taxalov så det dog ud til, at vores bekymringer skulle blive gjort til skamme. Selvom han som folketingsmedlem havde været frygtelig Uber-begejstret, var han som minister noget mere medgørlig. Som minister stod Ole Birk Olesen nemlig fadder til den taxalov, der én gang for alle lagde Uber i graven.

Ministeren gik endda så langt som til at kalde det ”et stort fremskridt for kunderne og for branchen, at vi nu får en lovgivning, som styrker konkurrencen og taxibetjeningen i hele landet”.

I dag har Uber meddelt, at de forlader Danmark på grund af den taxalov, Ole Birk Olesen stod bag. Den taxalov Ole Birk Olesen forhandlede hjem. Den taxalov Ole Birk Olesen stemte for. Den taxalov Ole Birk Olesen skrev under og implementerede.

Så tak til dig, Ole Birk. Tak for, at du blev gladere for taxaerne, da du blev minister.

Tak for, at du fik Uber til at smutte.

Tak for, at du sikrede, at vi har en etableret og reguleret taxabranche. hvor overenskomst er et lovkrav.

Tak for, at du gav chaufførerne en håndsrækning.

Tak for, at du reddede taxaerne.

Tak, Ole Birk.

Mads Havskov Hansen er kulturredaktør på Netavisen Pio
Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet