Annonce

Mette Frederiksen savner plan fra Løkke

Statsministeren har været for tavs i debat om bandekonflikten, lyder det fra S-formand.
Hvad er Lars Løkke Rasmussens plan, spurgte Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, retorisk i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Randers, hvor hun flankeret af fire fra partiets lokale bagland, gav hendes bud på nogle af efterårets vigtigste politiske spørgsmål.

Både i forbindelse med den verserende og eskalerende bandekonflikt og i forhold til den økonomiske politik.

Mette Frederiksen mener, at Løkke har været for tavs i debatten om banderne og hun opfordrede statsministeren til at indkalde til forhandlinger om initiativer, som kan bruges i kampen mod bandekonflikten, så den kan blive stoppes.

”Det er som om, regeringen hele tiden er bagefter. Derfor er mit spørgsmål også: Hvad er planen?”

Hun sagde, at hun undrede sig over, at Venstre i stedet har brugt tid på at skændes med politiet, med henvisning til den udmelding som Venstre politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen kom med om at Rigspolitiet ikke giver et retvisende billede af bandekonflikten.

Brug for flere faglærte
Det er ikke kun når det kommer til bandekonflikten at regeringen er handlingslammet, menet Mette Frederiksen. Også når det kommer til vækst, svigter regeringen.

”Vi har nu ventet to år på vækstforhandlinger, fordi regeringen ikke kan blive enige med sig selv om hvad den mener, dels kæmper for en politik der ikke er opbakning til hos danskerne” lød anklagen.

Ifølge Mette Frederiksen, så er den største hindring mod vækst, at der mangler kvalificeret arbejdskraft og risikoen for, at der opstår flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet, fordi der mangler faglært arbejdskraft.

Flerårige budgetter i det offentlige
Hun understregede desuden to af de forslag, som var en del af den Fingrene Væk-reform som Socialdemokratiet lancerede på sidste kongres. Dt forslag om at offentlige institutioner skal have mulighed for at lægge budgetter over flere år – og i samme ombæring have muligheden for at beholde eventuelle effektiviseringsgevinster.

”Der er kommet for meget bureaukrati og for lidt tid til det borgernære. Flere offentlige institutioner skal have lov til at have flerårige budgetter. Det er for kortsigtet at arbejde et år ad gangen,” lyder det Mette Frederiksen.

”Når medarbejdere får gode idéer, vil det typisk være sådan, at den merværdi, der bliver skabt, skal tilbage i kommunekassen. Men vi tror, det vil være godt at sige, at det skal komme dem selv til gode.”

Socialdemokratiet har desuden foreslået, at man ser på hvordan man kan komme noget af bureaukratiet med registrering og dokumentation i det offentlige til livs, ved at give medarbejderne mere ansvar.

”Vi har mødt alt for mange medarbejdere i vores velfærdssamfund, som synes, at de bruger tid på de forkerte opgaver. Altså bruger for meget tid bag skriveborde og computere på at dokumentere ting, der ikke bliver brugt til noget, siger hun.

Mette Frederiksen kunne i øvrigt fortælle, at hendes parti havde besluttet at henlægge sommergruppemødet til Randers for at give støtte til nogle af de lokalpolitikere op til kommunalvalget senere på året. Og efter sommergruppemødet begynder Mette Frederiksen en længere busturné rundt i provinsen, hvor hun skal lave forskellige valgkampsaktiviteter sammen med de socialdemokratiske borgmesterkandidater.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet