Annonce

Hallo - jorden kalder højrefløjen?

Leder: Den danske højrefløj har mistet jordforbindelsen. De snakker om lamborghinier, mens de manipulerer egne tal og sviner pressen til. Sørgeligt.
Hvad fa’en har højrefløjen egentlig gang i? Hvor er deres sans for sammenhængskraft? Hvor er deres politik for folk med almindelige indkomster? Hvor er deres helt grundlæggende forbindelse til planeten jorden?

[read-also]

Alt for samfundets allerrigeste
Det virker grundlæggende, som om højrefløjen har droppet danskerne, som de er flest og har besluttet sig for kun at satse på samfundets allerrigeste. Citaterne taler for sig selv, når man ser på, hvad ledende ministre i VLAK-regeringen over de seneste uger har fået sig selv til at sige:

- ”Alt for mange danskere kører rundt i grotesk små biler”, sådan lød det fra Økonomi- indenrigsminister (LA) Simon Emil-Ammitzbøll, da han i DR2-programmet Deadline, forsvarede forslaget om lavere registreringsafgift på luksusbiler.

- ”Den her reform skaber ulighed, men det gør vi med åbne øjne” sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) på et pressemøde under præsentation af regeringens skatteudspil.

”Hvis man for eksempel vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det”, sådan lød det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen, der ville forklare, hvad danskerne kunne få ud af regeringens nye forslag om en aktiesparekonto, der skal lokke flere danskere ud på aktiemarkedet.

”I praksis er dette dagens forside på Jyllands-Posten. Det kunne lige så godt have været Politikens forside. Eller Land og Folks, hvis denne kommunistiske avis stadig havde eksisteret”, sådan skrev Ole Birk Olsen på Facebook efter Jyllands-Posten havde formastet sig til at bringe en forsideartikel om, at VLAK-regeringens fremlagte reformer ifølge økonomerne ville gavne de rigeste danskere.

Er det udsigten fra luksusvillaen, der gør det?
Jordforbindelse er forsvundet for den danske højrefløj. Den politik, de lægger for dagen, har meget lidt at gøre med hverdagen i Danmark for de fleste danskere. Når VLAK-regeringen for alvor spiller ud med og konkretiserer deres politiske tanker, så bliver det altid til skattelettelser, billigere luksusbiler og flere penge til privatskolerne. Det er ikke en imponerede sans for nytænkning!

Den politik, de lægger for dagen, har meget lidt at gøre med hverdagen i Danmark for de fleste danskere.

Drømmen om et stærkt og sammenhængende Danmark er ikke-eksisterende for højrefløjen. Begreber som sammenhængskraft, fællesskab og social mobilitet virker ikke bare, som noget der er fremmedord for højrefløjen – det virker nærmest som ord, der er skrevet på et glemt ursprog, som kun en håndfuld fortidslevn af socialt konservative typer stadig er i stand til at forstå, når en særlig festlig lejlighed kræver det.

Det virker som om det eneste mål er at gøre de rigeste endnu rigere? Men hvor stammer deres verdenssyn fra? Ser virkeligheden virkelig sådan ud set fra Brian Mikkelsens udsigt over Øresund i sin luksusvilla i Hellerup, fra Lars Løkkes store lejelejlighed i turist-paradiset Nyhavn eller fra Anders Samuelsens flyvindue, når han flyver kloden tynd i forsvarets Challenger-fly? Jeg har grundlæggende svært ved at forstå, hvordan man kan have et så indskrænket verdenssyn.

De manipulerer med tallene, som vi andre tager sko på
Jeg kan sagtens forstå, at man kan ønske at slipper lidt billigere i skat og gerne vil beholde lidt mere til sig selv. Det behøver man ikke skamme sig over. Her mener jeg bestemt heller ikke at centrum-venstre partierne bør være dogmatiske. Skattelettelser målrettet de laveste indkomster er bestemt en tanke, der er værd at overveje.

Men en totalt skævvredet tilgang til virkeligheden, hvor man kun har blik for samfundets rigeste er ødelæggende, patetisk og imod alt, hvad det danske samfund bygger på.

Det er en skamplet på vores stolte folkestyre, når man ser på, hvordan VLAK-regering forsøger at sminke og skjule de tal, som de ikke bryder sig om

Og det bliver ikke bedre for højrefløjen, når man - udover det politiske indhold - også kaster et blik på de anvendte politiske metoder. Det bliver tværtimod skræmmende meget værre. Det er en skamplet på vores stolte folkestyre, når man ser på, hvordan VLAK-regering forsøger at sminke og skjule de tal, som de ikke bryder sig om. Det var ren manipulation, da regeringen forsøgte at få det til at se ud som om det var almindelige mennesker, som ’HK’eren’, der fik mest ud af deres skattereform og finanslovsforslag.

[read-also]

AE-rådet har på baggrund af Danmarks Statistik blot været at i stand til at finde 16 rigtige danskere af kød og blod, som passede til VLAK-regeringens regneeksempel. Man må - trods alt - antage, at Lars Løkke & company gerne vil føre politik for mere end 16 mennesker? Men sminkning af og lemfældig omgang med tal er desværre ikke noget særsyn. Det virker nærmest som standardprocedure på højrefløjen.

LA-opråb: STOP JER SELV!
Og når sminkningen så ikke virker efter hensigten, er højrefløjen og især Liberal Alliance straks klar til at tage mere hårdhændede virkemidler i brug. Direkte angreb på den danske presse er her det centrale virkemiddel. En manøvre, der vækker minder om Donald Trumps dødskurs mod pressen i det hvide hus. Simon Emil Ammitzbøl hævede således stemmen på et pressemøde, hvor han på en række spørgsmål om øget ulighed blot havde følgende svar: ” Stop jer selv”. Han tilføjede at udbruddet skyldes et debatindlæg og det, at han opfattede journalisternes spørgsmål som uvedkommende: ”Det her er på uligheden nogle fuldstændig marginale betragtninger”.

Direkte angreb på den danske presse er her det centrale virkemiddel. En manøvre, der vækker minder om Donald Trumps dødskurs mod pressen i det hvide hus.

LA-partikollega og transportminister Ole Birk Olesen gik skridtet videre og gik direkte efter Jyllands-Posten, som han sammenlignede med den hedengangne kommunistiske propagandaavis Land og Folk.

Jyllands-Postens helligbrøde var øjensynligt at de tillod sig at foretage en saglig og faktabaseret vurdering af regeringens finanslovsforslag. En vurdering, som alle mainstream økonomer i øvrigt var enige om – udspillet ville øge uligheden og gavne de rigeste mest. Den slags sandheder er åbenbart no-go i den liberalistiske verdensopfattelse.

Politik fra det ydre rum
Alle midler gælder øjensynligt i højrefløjens kamp for at gøre landets allerrigeste endnu rigere.

VLAK-regeringen fører kort og godt politik fra og for det ydre rum

Den sørgelig konklusion er, at VLAK-regeringens politik har mistet jordforbindelse og mest fremstår som noget, man på engelsk kunne betegne ”extra terrestrial”-politik. VLAK-regeringen fører kort og godt politik fra og for det ydre rum. Det er politik af og for en anden verden end den, der foregår i vores solsystem, på vores planet eller i vores lille land Danmark.

 

Jens Jonatan Steen, er chefredaktør på Netavisen Pio

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet