Jeg kaster benzin på bålet

Rapperen Nikoline præsenterer i dag en musikvideo til nummeret ’Flertallet er dumme.’ Her giver hun fuld gas på vrede og frustration.
”Flertallet er dumme. Det her er resultat: Dong aktiesalg til Goldman Sachs. På Corydon mandat. Vestens pseduodemokrati er sammenbrudt totalt.”

Sådan indledes Nikolines ’Flertallet er dumme’ – hvortil musikvideoen har premiere i dag. Det er opfølgeren til forårets single ’Tæsk Til Alle’, som lod Nikoline stikke frem som et af de få politisk engagerede fyrtårne i dansk musik. Nikoline er provokerende, men hendes frustration er skarp og velformuleret og vil måske kunne ruske op i den politiske diskussion i Danmark.

 

”Jeg gør først og fremmest det her for at få udløb for min vrede over demokratiets fallit,” forklarer Nikoline. Hun uddyber, at mange har præcis den samme vrede som hende - derfor er musikvideoen til Tæsk Til Alle blevet set tusindvis af gange: ”Folk er vrede, apatiske og bekymrede over samfundets udvikling, og der mangler et sted, hvor den vrede kan komme til udtryk. Det ikke nok bare at stemme hvert fjerde år.”

Nikoline siger til Netavisen Pio, at hun blandt andet er inspireret af den amerikanske gruppe Rage Against the Machine og deres musikvideo til nummeret Sleep Now in the Fire fra 1999, hvori de får Wall Street lukket.

Helt konkret ønsker hun at se en reform og en modernisering af demokratiet. Hun vil have Bjarne Corydon og finansmanden Sanjay Shah, som er en af de hovedmistænkte i svindelsagen i Skat, i fængsel. Hun vil se kæmpebøder til samtlige syv ansvarlige skatteministre, og hun vil have cheferne i Danske Bank og Nordea smidt i fængsel som konsekvens af Panama Papers.

”Det er fuldstændigt grotesk og uacceptabelt, at vi som borgere i et demokrati kan se retssikkerheden fuldstændig opløst, når de største forbrydere går fri, imens almindelige mennesker blive lænket for at vifte med tibetanske flag og deltage i klimademonstrationer. Jeg er rasende. Så jeg kaster benzin på bålet,” siger Nikoline.

 

Du kan læse vores tidligere interview med Nikoline her.

Foto: Olga Thor


placeholder

Annonce