Annonce

DFer: Der er for meget østrogen i økonomiudvalget

Kvinder uden de nødvendige kvalifikationer har uretmæssigt taget magten i Odder Kommunes økonomiudvalg, lød det fra DF'er.
Kvinder i kommunalpolitik kan fortsat være et kontroversielt emne, i hvert fald hvis man skal tro John Rosenhøj, medlem af kommunalbestyrelsen i Odder Kommune, som forleden under kommunalbestyrelsens konstituerende møde, mente at to kvinder var blevet valgt til kommunens økonomi på grund af deres køn, og at de i øvrigt manglede kvalifikationer. Det skriver Horsens Folkeblad.

Knap havde den just genvalgte borgmester Uffe Jensen (V) læst de syv navne op på det nye økonomiudvalg, før end John Rosenhøj (DF) trykkede sig ind på talerækken.

”Der er to ting, der stikker i øjnene,” sagde han ifølge avisen. Og med ting mente han retteligt personer - kvinder forstås.

”Der er for meget østrogen i udvalget. Medlemmerne er ikke valgt efter kvalitet,” sagde han ifølge avisen og fortsatte:

”I Socialdemokratiet og Enhedslisten sidder der to mandlige medlemmer der har mere erfaring i byrådet og ikke mindst i økonomi og planloven, end dem som er udpeget,” sagde John Rosenhøj, der uden at nævne navne ikke lod nogen tvivl tilbage om, at han gerne havde set, at de to partier havde valgt to mænd i stedet.

”I en konstituering er det vigtigt at kende sine begrænsninger og huske, at man er valgt for hele kommunen, og det ikke bare handler om at få poster,” sagde byrådsmedlemmet, som sluttede med at sige, at han ikke mente medlemmerne var udpeget efter kvalifikationer. I en kommentar på avisens hjemmeside afviser John Rosenhøj kritikken af hans optrin med, at kritikerne ikke har "kvalitativ indsigt":

Alle er kvalificerede
Ikke overraskende udløste hans indlæg et modsvar fra et af byrådets seks kvinder (man kunne måske også godt have tænkt sig, at nogle af mændene havde taget ordet).

”Vi er alle 19 valgt til byrådet og dermed alle kvalificerede til at sidde i alle udvalg,” sagde Marianne Hundebøll (SF).

”Hvis vi skal diskutere køn i økonomiudvalget, skal vi have kønspolitik ind over alle vores udvalg, fortsatte hun og understregede, at der altså ikke er A- og B-medlemmer af byrådet.”

En kommentar som borgmesteren erklærede sig meget enig i, inden han konstaterede at de syv medlemmer var valgt og ellers skyndte sig videre i dagsordenen.

Det meste af optrinnet kan - trods et lille teknisk udfald - ses her:

Konstitueringsmøde den 12. december 2017 - tir, 12. dec 2017 - 15.04 - Odder NetTV

6 ud af de 19 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Odder er kvinder.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet