Overblik: Reaktioner på Samuelsens retræte. Dommen er hård

Historisk knæfald, historisk ydmygelse og nærmest tåkrummende amatøragtigt, lyder dommen over Samuelsen.
Dommen over Anders Samuelsen og Liberal Alliances retræte i forhold til finanslov-skattelettelser-udlændingestramninger er benhård i onsdagens medier, både på lederplads og blandt de politiske kommentatorer.

I en leder med overskriften: Liberal Alliance er tromlet helt flad, skriver Jyllands-Posten blandt andet:

”LA er helt planmæssigt blevet kørt godt og grundigt over i magtspillet med de tunge drenge på Christiansborg. Her kan … Anders Samuelsen, slet ikke være med.

Det politiske nederlag er totalt. Afklædningen for åbent tæppe (er, red.) nærmest tåkrummende amatøragtig,” står der i lederen i onsdagens avis.

Politiske kommentatorer: Samuelsen får svært ved at blive taget alvorligt
Og det er ikke en vurdering som Jyllands-Postens lederskribent står alene tilbage med. Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell er heller ikke imponeret:

”Anders Samuelsen har lagt sig fladt ned. Det var et af de helt store knæfald i nyere politisk historie, vi var vidne til,” skriver han og fortsætter:

”Samuelsen kunne træde ud af regeringen, fremtvinge et folketingsvalg eller hejse det hvide flag. Samuelsen valgte flaget og har virkeligt kapituleret.

Weekendavisens politiske journalist Hans Mortensen mener, at Samuelsens troværdighed har lidt et knæk:

”Hvis Samuelsen endnu engang forsøger at komme med ultimative krav, så vil folk jo have meget svært ved at tage ham alvorligt. Han står jo noget afklædt lige nu.”

Og endelig er der politisk kommentator Henrik Qvortrup, som skriver at Samuelsens krav om historiske skattelettelser i stedet blev til en ”historisk ydmygelse”.

S: Halløj på badehotellet
På Twitter havde Anders Samuelsens politiske modstandere svært ved at skjule deres skadefro over, at Liberal Alliance-formanden igen måtte kravle ned af træet. Også selv om de fleste nok inderst inde havde ønsket sig, at han havde stået fast og at der dermed var kommet et folketingsvalg.

For eksempel genkaldte den politiske ordfører Nicolai Wammen sig den klassiske tv-serie Halløj på badehotellet, da han skulle finde på en sammenligning, uden dog at påpege hvem i regeringen der er henholdsvis Basil, Manuel og Cybil.

Den nyvalgte gruppe-næstformand Dan Jørgensen morede sig over, at det var en topnyhed at regeringen ville stemme for sin egen finanslov.

Og det socialdemokratiske folketingsmedlem Peter Hummelgaard sammenlignede Anders Samuelsens tweets med den amerikanske præsident Donald Trump.

Kristian Jensen: En klar vision for Danmark
Fuld opbakning til Anders Samuelsen var der til gengæld fra regeringskollegaen, finansminister Kristian Jensen (V). Et stærkt pressemøde med ”klare visioner for et stærkere Danmark”, skrev han på Twitter.

Det var dog en udlægning som finansministeren stod en smule alene med, hvilket flere brugere også bemærkede.
Også Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund var tilfreds med partiformandens indsats på pressemødet. En stærk overarm og et hjerte, lød hendes vurdering med såkaldte emojis.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce