Annonce

S går på juleferie med bedste måling i årti

En ny meningsmåling giver Socialdemokratiet 31,1 procent. Det er det højeste i mere end 10 år.
Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville Socialdemokratiet få det bedste valg siden 2001. Det viser i hvert fald en meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder.

Her står Socialdemokratiet til 31,1 procent. Det er en fremgang på 3,0 procentpoint siden Epinion målte i november og samtidig er det den højeste måling, partiet har fået hos Epinion, siden instituttet begyndte at foretage meningsmålinger for DR Nyheder i 2008.

”Det er en dejlig julemåling,” konstaterer Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

”Og jeg tror, at det er et udtryk for, at der er mange danskere, der gerne vil have en ny regering med Mette Frederiksen i spidsen. Så politik mere kommer til at handle om, hvordan vi passer godt på vores velfærdssamfund frem for at give historisk store skattelettelser,” siger han til DR Nyheder.

Det ligner at Socialdemokratiet i målingen trækker stemmer fra begge sider af folketinget. Således går alle partierne til venstre for Socialdemokratiet (SF, Enhedslisten og Alternativet) tilbage, men også Venstre får hug. Lars Løkkes parti går fra 20,1 til 17,5 procent på bare en måned.

Blev delt hurtigere end julemanden
Det er jo en kendt ting, at politikere ikke læser meningsmålinger og at den eneste meningsmåling der tæller er den på valgdagen. Men meningsmålingen fra Epinion var dog til en afveksling, alligevel blevet skimtet af de fleste socialdemokrater.
Gruppenæstformand Dan Jørgensen kaldte det en dejlig måling.

Her europaordfører Peter Hummelgaard Thomsen:

DSU fejrede den med en lille grafik

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet