Annonce

Målinger: S på højeste niveau i seks år

Balladen i blå blok får vælgerne til at flokkes om S, der ikke har stået bedre i meningsmålingerne siden 2011.
Vælgerne flokkes om Socialdemokratiet, som ikke har været lige så ombejlet af danskerne siden tiden, før Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister i 2011. Det skriver altinget.dk.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Ifølge snittet vil 29,1 procent af vælgerne nu sætte kryds ved Socialdemokratiet. Det er det højeste niveau i meningsmålingerne for partiet siden april 2011 – og er på niveau med den tilslutning som Socialdemokratiet fik ved folketingsvalget i 2001.

I forhold til folketingsvalget i 2015, så står Dansk Folkeparti til en tilbagegang på 4,4 procentpoint, Liberal Alliance går 2,2 procentpoint tilbage og Venstre går 0,6 procent tilbage. I den blå blok er der til gengæld en lille fremgang til de konservative, der går 1,2 procentpoint frem til 4,6 procent. Og så kommer Nye Borgerlige lige akkurat over spærregrænsen med 2,0 procent af stemmerne.

Samlet er der et rødt flertal med 91 mandater mod 84 mandater til partierne i blå blok og det vil betyde, at Mette Frederiksen (S) vil kunne overtage regeringsmagten, hvis der var valg i dag.

S: Et tilvalg af os
Den pæne opbakning til Socialdemokratiet kommer efter måneder med intern ballade i både regering og blå blok, men Socialdemokratiet mener ikke, at tallene alene skyldes at vælgerne fravælger regeringen af den grund.

”Der har været lidt Kaptajn Kaos over Løkkes styring, men det her stikker dybere end øjebliksbilledet af, hvordan det lige går i blå blok. Jeg opfatter det først og fremmest som et tilvalg af Socialdemokratiet,” siger politisk ordfører Nicolai Wammen til altinget.dk og fortsætter:

”Det tiltaler mange danskere, at vi står for en kurs, hvor vi vil prioritere skoler, ældre og sygehuse, før der bruges penge på skattelettelser. Her står regeringen jo for det modsatte,” siger Nicolai Wammen.

Ifølge valgforsker Kasper Møller Hansen, som har lavet gennemsnittet af målingerne,fremstår Mette Frederiksen som en kompetent leder, der dygtigt har fået sat en kile ind mellem Dansk Folkeparti og regeringen om skattelettelser.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce