S: Løkke blander sine kasketter

Der er total kasketforvirring, når Lars Løkke diskuterer fiskeripolitik til arrangementer i forbindelse med Løkkefonden, mener socialdemokrat.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen drøftede fiskeripolitik på møde med storfiskere umiddelbart inden det efterhånden meget berømte "torskegilde" i Løkkefonden. Det skriver mediet FødevareWatch, der har fået mødet bekræftet af statsministen.

På samme dag som fondens nytårskur i januar 2016 mødtes statsminister Lars Løkke Rasmussen med en mindre kreds af fiskere og drøftede fiskeripolitik.

Statsministeren bekræfter mødet med storfiskerne.

"Det er helt rigtigt, at vores lokale folketingsmedlem Thomas Danielsen og jeg havde et orienteringsmøde med en række erhvervsfolk om blandt andet fiskeriets betydning i området. Det er helt på linje med alle mulige andre møder, jeg har. På samme måde som jeg har mødt landmænd med et stærkt engagement på deres felt, fagforeningsfolk, der kæmper for deres medlemmer, og erhvervsledere med markante synspunkter på erhvervspolitik. Det er med til at nuancere og kvalificere min viden om områderne. Men ingen af disse møder er på nogen måde styrende for hverken min eller regeringens politik," siger Lars Løkke Rasmussen i en mail fra Statsministeriet og understreger, at mødet med fiskerne ikke blev arrangeret af Løkkefonden, men at det var praktisk at holde mødet ”når han alligevel var på de kanter”.

Han bekræfter også, at flere af deltagerne på mødet efterfølgende deltog i det meget omtalte fundraising-arrangement – torskegilde – som John-Anker Hametner Larsen arrangerede.

Fiskeriordfører Thomas Danielsen havde indtil for nyligt et firma sammen en lokal DF-politiker, som John-Anker Hametner Larsen har investeret 4 millioner kroner i. Firmaet lukkede i november, og parterne gik hver til sit.

Blander sine kasketter
I oppositionen mener Socialdemokratiet, at Lars Løkke Rasmussen sammenblander sine interesser dels som statsminister og dels sit engagement i Løkkefonden. Fiskeriordfører Simon Kollerup (S) mener, at det ser ud som om, at statsministeren sælger adgang for donationer til Løkkefonden.

"Mødet mellem Lars Løkke Rasmussen og fiskeriet i forbindelse med Løkkefonden tegner et billede af en statsminister i total kasketforvirring. Meget tyder på, at erhvervslivet kan bruge Løkkefonden til at købe sig adgang til landets statsminister om erhvervspolitiske emner, når han alligevel holder møde i anledning af Løkkefonden,” siger Simon Kollerup og henviser til, at statsministeren tidligere har afvist, at der bliver talt om politik i forbindelse med fundraising-aktiviteter i Løkkefonden.

Lars Løkke Rasmussen har ikke længere nogen formel rolle i Løkkefonden. Formandsposten i fonden indehaves i dag af Solrún Løkke Rasmussen, der som bekendt er gift med statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen skal onsdag forklare sit forhold til kvotekongerne i et samråd i Folketinget.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce