Annonce

Vi skal have babyerne på banen

De første år er afgørende for resten af livet, men alligevel fylder vores små børn uendelig lidt i den politiske debat.
Godt begyndt er halvt fuldendt, siger man. Og det gælder faktisk i særlig grad for spædbørn. Ja faktisk tikker uret allerede, når man ligger i mors mave. De første år er afgørende for resten af livet, men alligevel fylder vores små børn uendelig lidt i den politiske debat.

Derfor skal Småbørnsløftet have tak.

I folkeskolen - så er det for sent
En meget bred kreds af organisationer, myndigheder, fonde, fagprofessionelle, vidensmiljøer og engagerede enkeltpersoner er gået sammen i et initiativ på området. Småbørnsløftet.

De har to ambitiøse mål: At alle småbørn har et godt børneliv, herunder udvikler de nødvendige forudsætninger personligt, socialt og fagligt for en god skolegang.

Folkeskolen er alt for sent at sætte ind, når vi kan se, at der er op til to års forskel i ordforråd, når børn starter i skole

At de første 1.000 dage af alle børns liv er præget af tryghed og stimulering, så de lige fra fødslen trives og får alsidige muligheder for at lære og udvikle sig.

Vi giver desværre ikke alle børn en fair chance i dag. Og folkeskolen er alt for sent at sætte ind, når vi kan se, at der er op til to års forskel i ordforråd, når børn starter i skole. Det er jo helt vildt for en 6-årig at skulle indhente. Det kan vi ikke være bekendt.

Den tidlige barndom fylder alt for lidt
Politisk fylder den tidlige barndom alt for lidt. I forskningen gælder det samme. Og i finansministeriet regnes pleje og omsorg for vores mindste børn primært som en udgift. Lad os lave om på det.

Politisk fylder den tidlige barndom alt for lidt.

Hvis nu mange flere er med på at afgive et løfte til vores små børn - Småbørnsløftet. - Så kan det være, at vi for alvor kan komme i gang med at bryde negativt social arv, så alle børn får en fair chance. Jeg er i hvert fald klar.

 

Ane Halsboe-Jørgensen, børneordfører for Socialdemokratiet, pt. på barsel med andet barn

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og/eller debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.
Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Børneordfører og formand for Udenrigsudvalget


Flere artikler om emnet