Astrid Krag skal vikariere for ligestillingsordfører

Socialdemokratiets ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff gik mandag på barsel, og nu er hans barselsvikar fundet.
Det bliver partiets nuværende ældre- og indfødsretsordfører Astrid Krag, der kan skrive et tredje ordførerskab på CV’et, når hun skal barselsvikariere for Rasmus Horn, som i første omgang vil være på barsel frem til sommer.

”Jeg har fået den fornemme opgave at være ligestillingsordfører for Socialdemokratiet mens Rasmus Langhoff er på barsel,” skriver Astrid Krag i en opdatering på Instagram, hvor hun har tømt bogreolen for titler med ligestillingsindhold.

”Det er jeg glad for – for jeg har arbejdet med ligestilling hele mit voksne liv, med flere forskellige indfaldsvinkler, som et hurtigt kig over de første titler jeg faldt over i min bogreol viser. Alle emnerne er relevante og vigtige: menneskehandel til prostitution, manglen på kvinder i politik – i Danmark og (mere endnu) i verdens nye demokratier, kønsroller i familien, de historiske (og stadig aktuelle) kampe for ligeløn, for et mindre kønsopdelt arbejdsmarked, for retten til egen krop – og så den dagsorden, der optager mig allermest i disse år: den nydanske kvindekamp,” skriver hun.

”Jeg har allerede min første aftale i kalenderen: det handler om social kontrol af unge, når teatret C:ontact byder københavnske skolebørn indenfor til en snak om æresrelaterede konflikter og kampen om at komme fri af kontrollens bånd, med en gruppe mennesker på scenen, der har oplevet det på egen krop,” skriver hun.

Jeg har fået den fornemme opgave at være ligestillingsordfører for @socialdemokratiet mens @rasmuslanghoff er på barsel. Det er jeg glad for – for jeg har arbejdet med ligestilling hele mit voksne liv, med flere forskellige indfaldsvinkler, som et hurtigt kig over de første titler jeg faldt over i min bogreol viser. Alle emnerne er relevante og vigtige: menneskehandel til prostitution, manglen på kvinder i politik – i Danmark og (mere endnu) i verdens nye demokratier, kønsroller i familien, de historiske (og stadig aktuelle) kampe for ligeløn, for et mindre kønsopdelt arbejdsmarked, for retten til egen krop – og så den dagsorden, der optager mig allermest i disse år: den nydanske kvindekamp – som udråbt af det seje firkløver @geetiamiri @khaterahparwani @natalhariri og @misshalimeoguz – og med stadig flere stærke stemmer, der kommer frem. Jeg har allerede min første aftale i kalenderen: det handler om social kontrol af unge, når teatret C:ontact byder københavnske skolebørn indenfor til en snak om æresrelaterede konflikter og kampen om at komme fri af kontrollens bånd, med en gruppe mennesker på scenen, der har oplevet det på egen krop. Men jeg vil gerne høre fra flere af jer, der har viden og input til det, vi i Socialdemokratiet har kaldt ’den nye frihedskamp’. Så send mig en mail på astrid.krag@ft.dk eller en direkte besked her, hvis du kender til noget eller nogen, du tænker jeg skal møde 💪🏼❤️🌹
Et opslag delt af Astrid Krag (@astridkrag) den 13. Mar, 2018 kl. 7.00 PDT

Barselsvikar indkaldt
Rasmus Horn Langhoff blev valgt til folketinget i 2011 og har været ligestillingsordfører lige siden. Han er desuden partiets turismeordfører.

35-årige Astrid Krag har siddet i folketinget siden 2007, først for SF og siden 2014 for Socialdemokratiet. Hun var fra 2011 til 2014 sundhedsminister.

Imens Rasmus Horn Langhoff er på barsel, varetages hans plads i folketinget af lektor Kasper Roug fra Lolland. Og det er ikke første gang, at Kasper Roug skal være barselsvikar i folketinget, det var han også november 2015 til juni 2016, hvor han var stedfortræder for … Astrid Krag.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce