Rasmus Jarlov afløser Brian Mikkelsen

Han overtager posten fra Brian Mikkelsen, der skal være direktør i Dansk Erhverv.
Det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov afløser torsdag Brian Mikkelsen som erhvervsminister. Det meddelte den konservative partiformand Søren Pape Poulsen på sociale medier, kort før klokken 22.00 onsdag aften.

Ministerrokaden sker, fordi Brian Mikkelsen fremover skal være direktør i Dansk Erhverv.

"Stort tillykke til Rasmus Jarlov med posten som ny erhvervsminister. Jeg kan dårligt forestille mig nogen bedre til posten," lød det fra Søren Pape Poulsen på Facebook. Han fortsætter:

"Rasmus har en kandidatgrad i erhvervsøkonomi og har været reserveofficer i Forsvaret. Han har haft en lederstilling i Novo Nordisk, han har startet og drevet egen virksomhed, og så underviser han i finansiering på Copenhagen Business School. Rasmus har således om nogen indsigt i vores virksomheders vilkår og udfordringer.

En venlig og betænksom person

Dertil kommer, at han er noget af en globetrotter og har rejst i mere end 140 lande, hvilket gør ham til et prominent medlem af De Berejstes Klub. Men aller vigtigst har han nogle gode sunde konservative værdier og er en venlig og betænksom person," skriver han.

Det er 41-årige Rasmus Jarlovs første ministerpost. Han kom første gang i folketinget i folketinget i 2010, hvor han afløste Connie Hedegaard, men blev ikke genvalgt ved valget i 2011.Det gjorde han til gengæld ved valget i 2015. Han er desuden tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation, hvor han var meget aktiv i kampen mod Ungdomshuset.

Han er i offentligheden måske mest kendt som sit partis forsvarsordfører, og for dem der læser i de kulørte blade, efter han i 2015 havde en kort optræden i tv-programmet 'Vild med Dans' og fordi han på et tidspunkt var kæreste med mediepersonligheden Mascha Vang. Som medlem af De Berejstes Klub blev den på det tidspunkt 32-årige Rasmus Jarlov i 200, det yngste medlem af klubben, der havde besøgt 100 lande.

Rasmus Jarlov overtager officielt posten som erhvervsminister torsdag klokken 12.45.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce