Annonce

Ledende SF’er afviser at være højrefløjs-gidsel i ny integrations-tænketank

SF-folketingskandidat Halime Oguz sidder i bestyrelsen for tænketanken Unitos – sammen med konservative og liberale og med liberalistisk hovedsponsor
SF-folketingskandidat og medlem af SF’s landsledelse, Halime Oguz, afviser pure at være højrefløjens gidsel i den nye integrations-tænketank, Unitos.

Tænketanken har en bestyrelse bestående af tre personer, nemlig den selverklærede nationalkonservative, ph.d. og forfatter, Kasper Støvring, der er formand for bestyrelsen, og liberalisten Mikkel Andersson, redaktør og medstifter af satire-magasinet Rokoko-Posten og radiovært hos Radio24syv.

Hovedsponsoren bag tænketanken er Lasse Birk Olesen, der er selverklæret liberalist – akkurat som broren, Ole Birk Olesen, transport- og boligminister, og medlem af Folketinget for Liberal Alliance.

Indvandring medfører en omkalfatring af vores samfund i forhold til kriminalitet, økonomisk belastning og social kontrol

”Indvandring medfører en omkalfatring af vores samfund i forhold til kriminalitet, økonomisk belastning og social kontrol, svækket sammenhængskraft og vigende opbakning til demokratiet. Der er masser af emner, som kan belyses meget mere,” udtalte Kasper Støvring til dagbladet Information 26. juli
For meget fokus på menneskerettigheder

Unitos’ erklærede mål er at ”højne niveauet i udlændingedebatten”. Det vil bestyrelsen gøre ved at bevilge penge til forsknings- og oplysningsprojekter om kulturelle, sociale og økonomiske aspekter af indvandring.

Grundlæggende vil de fokusere den offentlige debat, som ifølge Kasper Støvring, går for meget på flygtninge og migranters menneskerettigheder og for lidt på de omkostninger, indvandringen har for de vesteuropæiske samfund.

”Vi mener, at mange af de her emner er underbelyste. Om det skyldes, at mange etablerede forskere er berøringsangst over for det eller simpelthen bare har en anden synsvinkel på det, det skal jeg ikke kunne sige. Der mangler en balance i nogle af de her spørgsmål, og det vil vi gerne være med til at afbalancere,” uddybede Kasper Støvring over for Information.

Indtil nu har Unitos givet den forhenværende imam, Ahmed Akkari, støtte til en rapport om afradikalisering, og støttet en konference om hate speech, organiseret af forfatter Jens Martin Eriksen fra netværket Fri Debat.
Halime: Handler om pluralisme

Halime Oguz er blevet kritiseret for at sidde i bestyrelsen for Unitos, som af kritikere betegnes som en blå tænketank, men i et Facebook-opslag afviser hun kritikken:

”Når jeg fx er med i bestyrelsen i en ny tænketank bestående af en nationalkonservativ, en liberal og mig selv som venstreorienteret, så sker det ud fra forestillingen om en pluralisme, hvor holdninger mødes og brydes, men også for at medvirke til at udvælge kvalificerede projekter med den viden, jeg har om integrationen herhjemme. Hvor er der nogle huller, vi mangler at få dækket.”

Hun skriver i samme Facebook-opslag, at hun sidder med i bestyrelsen for at undgå, at højrefløjen ”løber med agendaen”:

”For mig handler det om to ting: 1) Dels at jeg som en, der elsker mit land, selvfølgelig gerne vil blive klogere på konsekvenserne af indvandringen, og hvilken indflydelse den har på de grundlæggende værdier, samfundet bygger på, det vil bl.a. sige dens indvirkning på velfærdssamfundet. 2) Dels at vi får en faktabaseret viden, så nogle grupper på højrefløjen ikke løber med agendaen og spinner og konstruerer virkeligheder for at udsætte hele befolkningsgrupper for had.”
Halime til kritikere: ”Småligt”

Halime går til angreb på dem, der på sociale medier og andre steder, har kritiseret hende for at sidde i Unitos’ bestyrelse:

”At jeg er med i denne bestyrelse, er der imidlertid nogle mennesker, der ikke så godt kan lide.

Hvorfor?

Jo, fordi jeg sidder i bestyrelsen med to onde mennesker fra højrefløjen. Det er bare så småligt!

Det minder mig om dengang, da mine forældre skulle bestemme, hvem jeg måtte være venner med, et hverv, som min tidligere ægtefælle så senere overtog. Stop med det!

Ingen – som i ingen – skal bestemme, hvem jeg samarbejder eller danner par med, så længe jeg bliver respekteret som et selvstændigt tænkende individ, der kan være med til at sætte sit præg. Det er i øvrigt, hvad jeg forstår af demokratiet, nemlig at forskellige holdninger mødes og brydes.

Ja, det er simpelthen demokrati i praksis.

Siden hvornår er faktabaseret viden blevet et problem i vores oplyste land? ”

 

 

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet