Annonce

Kim C. kryber til lommerne: Betaler sygedagpenge til ansat

Efter massiv kritik er folketingsmedlem Kim Christiansen nu alligevel klar til at betale sygedagpenge til tidligere ansat - 3F har endnu ikke hørt fra Kim C.
Over natten har medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Kim Christiansen, foretaget en kovending og er nu pludselig alligevel parat til at betale en tidligere ansat sygedagpenge.

Det oplyser Kim Christiansen til Avisen.dk.

”Den sag er for mit vedkommende ude af verden. Vi har sammen med Horesta (Arbejdsgiverorganisation inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen, red.) fundet en løsning, og vil sende et tilbud om at betale sygedagpenge,” siger Kim Christiansen til Avisen.dk.

Vi har sammen med Horesta fundet en løsning, og vil sende et tilbud om at betale sygedagpenge

Faglig sekretær hos 3F Mariager Fjord, Karsten Mølgaard Sørensen, oplyste mandag over for Netavisen Pio, at fagforbundet vil udtage stævning mod ejerne af restaurant Á Porta, Kim Christiansen og hans gruppe- og ægtefælle, Pia Adelsteen.

Kim Christiansen oplyser, at tilbuddet om tilbagebetaling af sygedagpenge vil blive fremsendt senere tirsdag. Det konkrete beløb ligger under de 15.500 kroner, som 3F hidtil har krævet på vegne af sit medlem, Christinna Jereminsen.

"Det er da godt, at han vil betale . Vi har endnu ikke modtaget noget konkret fra Kim Christiansen. Så indtil videre har jeg ikke yderligere kommentarer," siger faglig sekretær hos 3F, Karsten Mølgaard Sørensen, til Netavisen Pio.

Hænger ikke sammen med kammeratlig samtale

Fredag skrev Ekstra Bladet, at Kim Christiansen ikke vil betale sygedagpenge til Christinna Jereminsen. Han begrundede det med, at hun kun var løst ansat. En påstand, som 3F Mariager Fjord pure afviser, bl.a. med henvisning til, at Christinna tilbage i maj modtog vagtplaner for mere end tre måneder frem.

Christinna fik et alvorligt ildebefindende 5. august. Hun blev hentet på restauranten og bragt direkte til Aalborg Sygehus i ambulance. Siden har hun været sygemeldt på grund af stress.

Fredag omtalte Kim Christiansen faglig sekretær, Karsten Mølgaard Sørensen, som ”dybt debil”.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup oplyste mandag over for Netavisen Pio, at Kim Christiansen har været ”til samtale med partiet” og her fået at vide, at det ikke er i orden at hæfte den slags udtalelser på folk:

”Jeg tror godt Kim kan se, at det ikke klæder nogen at hæfte den slags etiketter på folk. Jeg tror godt Kim kan se, at den slags bestemt ikke ser godt ud på tryk,” sagde Skaarup og understregede, at han aldrig selv ville have udtrykt sig på den måde.

Kim Christiansen afviser over for Avisen.dk at hans kovending skyldes den kammeratlige samtale med DF-toppen:

”Den sag har ikke noget med partiet at gøre. Det er min private sag, og der er styr på det nu.”

Nu medlem af arbejdsgiverorganisation

Kim Christiansen fastholder, at han ikke vil indgå overenskomst med 3F:

”Jeg skal ikke have overenskomst - hverken med 3F eller nogen andre,” fastslår Kim Christiansen.

”Vi har meldt os ind i Horesta for lidt tid siden. De vil nu sørge for, at kontrakterne fremover er i orden, så der ikke er noget at komme efter,” siger Kim Christiansen.

Opdateret kl. 16.00 med en udvidelse af Karsten Mølgaard Sørensen-citatet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Fy for en skit karl ham der Kim Kristensen. Det er med væmmelse jeg ser ham i folketinget, hvor han ud ad til som folketingsmedlem nyde godt af sin høje sociale status, som han i den grad misbruger, elle slet ikke skulle have. /Sofia

Annonce