Annonce

Kaldte Alex Ahrendtsen mig lige for nazist?

På mit lærerværelse har vi både medlemmer af Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Ingen af os indoktrinerer. Vi underviser.
Da Folketinget havde deres traditionelle åbningsdag den 2. oktober var jeg en af de heldige, som var inviteret med af Danmarks Lærerforening. Sammen med en række andre faggrupper, som sygeplejersker, SOSU’er og socialrådgivere har vi dannet en fælles front under navnet ”virkelighedens velfærd”.

 I år havde jeg æren af at følge Dansk Folkepartis folkeskoleordfører


Hvert år følger et par repræsentanter for hver faggruppe en udvalgt politiker fra kirken og hen til Christiansborg. Der er tale om en gåtur på 5 minutter, hvor vi har mulighed for at fortælle om vores hverdag og vores virkelighed. I år havde jeg æren af at følge Dansk Folkepartis folkeskoleordfører, Alex Ahrendtsen, fra kirken til Christiansborg.

Ros til Ahrendtsen på lærerværelset

Under gåturen var jeg ret overrasket. Der var god stemning og på forhånd vidste jeg at den gode Alex havde været kritisk over for den lærerreform, som stadig gør livet surt for de fleste lærere ude på skolerne. Vi talte om at det ikke altid var loven, der var problemet, men implementeringen ude i de enkelte kommuner. Vi talte også om rekrutteringsproblemer, som også er ved at være et problem på mange skoler. Vi sluttede af med at hilse og han aftalte at tage mine udfordringer med videre i forskellige udvalg.

Dagene efter gik jeg faktisk ude på min skole og småroste ham lidt. Lige indtil torsdag aften. Nu kunne jeg læse at Alex Ahrendtsen ikke har tillid til danske skolelærere. Det gælder ikke kun ham, men også resten af de borgerlige på Christiansborg.

Alex Ahrendtsen går så langt, at han indrømmer, at politikerne ikke stoler på landets lærere

Han går så langt at han sammenligner den undervisninger vi knokler med ude på skolerne med den indoktrinering, som foregik under Tyskland i 30érne og 40érne. Nu er jeg selvfølgelig ikke ekspert i Tyskland i 40érne, men har dog historie på linjefag med 2.verdenskrig, som et af de emner jeg havde allermest fokus på under studiet. Derfor kan jeg ikke konkludere andet end at Alex Ahrendtsen lige har kaldt den samlede danske lærerstand inklusiv undertegnede for nazister. Da den gode Alex også nævner indoktrinering, som under sovjettiden kan vi udover nazist også skrive kommunist på vores nye visitkort.

Alex Ahrendtsen går så langt, at han indrømmer, at politikerne ikke stoler på landets lærere. Hvis de gjorde det, ville vi få mere frihed efter finsk model.

Lærer er forskellige – blå som røde

Undskyld mig, men hvad bilder Alex Ahrendtsen sig egentlig ind? Der er ingen af mine kollegaer eller mig selv der indoktrinerer elever. Vores job er at sørge for at eleverne kan tænke kritisk. Vi hverken kan eller vil fremelske et bestemt politisk ideal hos den kommende generation, men i en tid, hvor Danske Folkeparti sørger for at Danmarks Radio får færre ressourcer til kritisk journalistik og de selv starter et nyt medie op, hvor de uhindret kan sprede deres ”sandheder” er kritisk tænkning vigtigere end nogensinde.

Undskyld mig, men hvad bilder Alex Ahrendtsen sig egentlig ind?

Mine lærerkollegaer er forskellige. Nogle stemmer rødt og andre blåt. På mit lærerværelse har vi både medlemmer af Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Ingen af os indoktrinerer. Vi underviser. Vi er faktisk ret stolte af det fag vi udover under temmelig svære politiske vilkår.

Spørgsmålet er om det virkelig er Dansk Folkepartis holdning at danske skolelærere indoktrinerer, som under Tyskland i 40érne? Jeg melder dog gerne helt klart og tydeligt ud, at det ikke er landets folkeskolelærere, som trækker Danmarks ungdom i en mere autoritær retning, nok snarere et af Danmarks største partier, nemlig Dansk Folkeparti.

Mistænkeliggørelse i DF er helt generel

Det er oplagt at få den tanke at Alex Ahrendtsen er står alene med hans absurde påstand, men selveste Peter Skaarup, fungerende gruppeformand i Dansk Folkeparti, bakker partiets folkeskoleordfører op. Han stoler heller ikke på, at landets lærere ikke indoktrinerer eleverne.

Det ser ud til at Dansk Folkeparti tror at landets lærere fungerer som en form for venstreradikal sleepercell

Udover partitoppen på Christiansborg findes endnu mere radikale synspunkter ude i landets kredse. I Rødovre har DFs lokale næstformand Peter Michael Jensen således udtalt: 

"Børnene i den danske folkeskole er helt forsvarsløse for denne socialistiske oplæring hvilket efter min mening ikke alene er ulovligt, men også direkte forbundet med den oplæring børn modtog og stadig modtager i lande som Nordkorea Østtyskland (hele Østeuropa) Kina, Venezuela, Cuba, Syrien, Iraq, Iran, Mexico alle socialistiske diktaturer stater." 

Det ser ud til at Dansk Folkeparti på et generelt plan tror at landets lærere fungerer som en form for venstreradikal sleepercell, som kun er ude på at hjernevaske forsvarsløse elever.

DF er stadig ikke klar til at træde ind i de voksnes rækker

Der er tragikomisk at netop Dansk Folkeparti dømmer lægestanden på noget der måske var belæg for i 70'erne (også den påstand tvivler jeg dog stærkt på), men forsøger netop Dansk Folkeparti netop ikke at undslippe deres historiske ophav med Fremskridtspartiet. Det kan vist kun konkluderes at partiet ikke er helt klar endnu til at træde ind i de voksnes rækker blandt partierne på borgen.

Partiet er ikke helt klar endnu til at træde ind i de voksnes rækker

Tillad mig at slutte af med et Nyrup, som stadig er aktuelt: 

Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset, hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne – stuerene, det bliver I aldrig!"

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Folkeskolelærer


Flere artikler om emnet