Ugens citat: Der er brug for nogle smørepenge

Regeringen forsøger at sparke liv i sundhedsreform med en række kosmetiske ændringer og løfte om smørepenge.
Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortæller noget om ugen der gik eller fortjener at blive fremhævet for enten det gode, det dårlige eller blot fordi det på en eller anden måde indrammer en større debat, der har været i ugens løb.

Citatet er derfor kun udtryk for personens egen holdning, og ikke nødvendigvis udtryk for Netavisen Pios holdning.

Ugens citat faldt i forbindelse med debatten om regeringens forslag til en sundhedsreform, som skal afskaffe de folkevalgte regioner, og erstatte dem med udpegede bestyrelser.

En reform, som er druknet lidt i internt skænderi blandt Venstres egne medlemmer, og af en offentlig dagsorden, som i høj grad, er blev overtaget af diskussionen om nedslidning og pension.

Fire justeringer skal sætte gang i debatten

I et forsøg på at komme lidt af alt den meget kritik i møde, lancerede regeringen i løbet af ugen fire justeringer af det oprindelige forslag, som skal få reformen til at glide nemmere ned, blandt andet ude hos kommunerne, som har været bekymrede over, at der hverken fulgte penge eller beslutningskompetence med i de nye sundhedsfællesskaber.

En af de ting som regeringen åbnede op for med deres justeringer, var at kommunerne kunne få flere pladser i bestyrelserne i de sundhedsforvaltninger, der skal overtage de opgaver som ikke flyttes op til den nye nationale sundhedsforvaltning kaldet Sundhedsvæsen Danmark.

Der er brug for nogle smørepenge, der kan smøre maskinen, så den kan komme ordentlig i gang

Flere har desuden kritiseret, at de 21 foreslåede sundhedsfællesskaber, ikke får deres egen selvstændige økonomi, men alene er samarbejdsfora, hvor man mødes nogle gange om året og følger op på de beslutninger og retningslinjer, som regeringen og sundhedsstyrelsen udstikker.

Men nu åbner regeringen op for, at fællesskaberne kan få deres egen økonomi. Og det var her, at Lars Løkke Rasmussens bemærkning om smørepenge faldt.

”Der kan være brug for at løbe noget i gang. Det kan være, at man skal opkvalificere noget personale. At man skal udvikle noget teknologi. Der er brug for nogle smørepenge, der kan smøre maskinen, så den kan komme ordentlig i gang,” sagde Lars Løkke Rasmussen i et interview til Aarhus Stiftstidende.

Og det er Ugens Citat.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce