Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/ladyhawken/status/1102877504401035265

Annonce

Trafiklys for ligestilling, Auken som topkendis og politisk stunt for 308 mio

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Der er lidt til både gården og gaden i dagens nyhedsoverblik.

Den store skattekommissionenen slog dørene op til årelange undersøgelser, som kun de færreste forventer, vil føre noget med sig. Så er der mere guf i  SF’s EU-veteran Margrete Auken, der topper listen over kendskabet til de opstillede spidskandidater til Europa-Parlamentet eller til Alternativet der nu melder sig ind i kampen for at få kønsneutrale trafiklys.

Skattekommissionen er et ’politisk stunt’

308 millioner, 14 medarbejdere og 6 år, så meget skal der til for at kulegrave skandalerne hos SKAT. Skattekommissionen

Der var således stuvende fuldt af mennesker i lokale 003 i Retten på Frederiksberg, da Undersøgelseskommissionen om Skat i dag afhørte de første af en række vidner, som skal gøre kommissionen klogere på udbytteskatteskandalen, der har kostet den danske stat mere end 12 milliarder kroner.

Ministre, topembedsmænd, specialister, eksperter og tilsvarende skal afhøres i kommissionen, der bliver den dyreste i Danmarks historien.

Men hvad skal vi så forvente af resultaterne? Ikke ret meget, hvis man skal tro professor emeritus i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet Jørgen Grønnegård Christensen. Han forventer ifølge TV2 ikke de helt store bombastiske konklusioner, når det kommer til personansvar.

"Efter min vurdering handler det grundlæggende om, at der er truffet nogle store beslutninger på et meget løst grundlag. Men det er ikke nødvendigvis noget, man pådrager sig et retsligt ansvar for", siger Jørgen Grønnegård Christensen til TV 2.

Han tilføjer, at embedsmænd ikke kan straffes, når de har forladt deres stillinger og mener ikke, at det giver mening at bruge så mange penge på en undersøgelseskommssion. Professoren kalder det derfor for et "politisk stunt" og anbefalerne politikerne at koncentrere sig om den genopretning af skattevæsenet.  

Auken topper kendisbarometer

Det var egentligt ”ved ikke”, der toppede i ny undersøgelse af kendskabsgraden for spidskandidaterne til europaparlamentsvalget. Undersøgelsen var udført for Altinget og Jyllands-Posten af Norstat. Danskernes kendskab til de håbefulde spidskandidater er med andre ord stærkt begrænset.

Når det kommer til de rigtige politikere af kød og blod, så ligger SF’s EU-veteran Margrete Auken i toppen med 15 procent.  Med sit fjerde EU-parlamentsvalg, så har Auken også haft tiden til at slå navnet fast.

Hun bliver efterfulgt af Venstres Morten Løkkegaard med 12 procent og DF’s nyudpegede EU-spids, Peter Kofod, med 9 procent. Nede på en fjerdeplads kommer Socialdemokratiets Jeppe Kofoed, som dog slår både Kulturminister Mette Bock (LA) og de øvrige spidskandidater.

SF Partiformand, Pia Olsen Dyhr, forsømmer ikke lejligheden til at fejre topplaceringen til 'bedstemor': 

placeholder

Trafiklys skal sikre ligestillingen

Mens 8. marts og kvindernes internationale kampdag nærmer sig hastigt i kalenderen, så går flere kommuner netop nu med overvejelser om at indføre kønsneutrale trafiklys.

Alternativets Franciska Rosenkilde, der er Kultur- og fritidsborgmester i København fastslår overfor Kristeligt Dagblad, at det er vigtigt for en storby at sende et klart signal om, at man ikke ligger under for faste kønsinddelinger:

”Det er en rigtig god måde at gøre op med de kønsstereotyper på, vi ser overalt, og det er en idé, jeg er interesseret i at gå videre med. København er en by med stor diversitet og frisind, og det skal vi turde vise,” siger Å-borgmesteren.

Kønsforsker ved Roskilde Universitet Karen Sjørup vender ikke tomlen nedad overfor mere kønsmangfoldige trafiklys, selvom hun tvivler på at vil gøre det store for ligestillingen.

”Men kvinder har jo længe følt sig generet over, at der ofte er et mandligt symbol på gå- og stålyset ved fodgængerovergangene. Og måske er det der, man skal begynde at skifte ud,” siger Karen Sjørup, som ellers synes, det er en fin idé, at flere køn er repræsenteret i trafiklysene.

placeholder

Nu må det være nok, Nordea!

Omtrent sådan lyder ifølge dr.dk fra en lang række politikere på Christiansborg, efter det er kommet frem, at Nordea har været involveret i mistænkelige overførsler for milliarder.

"Det er dybt forargeligt, at det her kan finde sted i et stort pengeinstitut i hjertet af København", siger erhvervsordfører for Venstre Torsten Schack.

Også SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er fortørnet.

"Man tænker jo nærmest, om det nogensinde stopper. Det er den ene skandalesag efter den anden, og den her er foregået på dansk jord", siger hun. Fortørnelse fortsætte på Facebook - sammen med løftet om snarlig oprydning: 

placeholder

Forargelsen fortsætter og det samme gør forslagene til både at stramme lovningen og skærpe straffene.  

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet