Annonce

Virkeligheden banker på ude i daginstitutionerne

Børnene, patienterne, de ældre og vores uddannelser betaler prisen, når regeringen udskriver 1,5 mia ekstra til konsulentydelser og 21 mia til skattelettelser
Mandag aften sad jeg som så mange andre kleenet til skærmen, for at se DR2 dokumentaren, ’hvem passer på børnene?’, en kritisk skiltning af børnenes vilkår, i danske daginstitutioner anno 2019.

Men det var mere end bare det, det var endnu et virkelighedsbillede, på et skrantende velfærds danmark, der I mange år er blevet forsømt af skiftende politiske flertal. Et virkelighedbillede der viser to helt almindelige velfungerende daginstitutioner - som er så udsultet økonomisk, at det politikerne tror er skræmmescenariet, er blevet hverdagen.

Budgetterne hænger ikke sammen

Pædagogerne får ofte af vide at politikerne, at normeringsproblemerne ude i institutionerne er et symptom på dårlig organisering eller dårlig ledelse - men alle der så den dokumentar i går, og de fleste der har deres gang i en daginstitution, ved det ikke passer.

Utrygge børn, der søger efter en pædagog der kan give dem tryghed

Det her var dygtige pædagoger, dygtige ledere, velfungerende institutioner med lavt sygefravær og alligevel kunne de ikke få budgetterne til at hænge sammen.

Konsekvenserne er til at tage og føle på eller at se: Utrygge børn, der søger efter en pædagog der kan give dem tryghed. Men der var simpelthen ikke pædagoger nok til alle børnene.

Det er virkeligheden. Virkeligheden der banker på.

Og når de modige pædagoger som igår står frem og viser den virkelighed, pædagoger der hver dag må leve med at de ikke kan gøre deres arbejde godt nok - så får de af vide, at der bare ikke er penge til at gøre det bedre. Og det gør mig bare harmdirrende vred.

Evindelige konsulentrapporter

For der er både råd til at Sophie Løhde og resten af regeringen med et snuptag kan bruge 1,5 milliarder mere på eksterne konsulenter i staten, konsulenter der sikkert er købt til at fortælle kommunerne hvordan de bedst spare på velfærden og der er åbenbart også råd til skattelettelser for 21 milliarder, til dem der har mest i forvejen, mens børnene, patienterne, de ældre og uddannelserne betaler prisen.

Så mens jeg og mine kollegaer og en god del af den almindelige befolkning i Danmark så TV mandag aften, så havde liberal alliances formand for travlt med at fejre sig selv, deres skattelettelser og det skrantende velfærds Danmark med pokaler på facebook.

Vi har brug for at politikerne sætter sig i spidsen for at genopbygge velfærds Danmark

Men vi har ikke brug for politikernes skattelettelser, og evindelige konsulentrapporter der fortæller hvordan man arbejder bedst som pædagog i en daginstitution, det ved pædagogerne godt selv.

Genopbyg velfærds Danmark

Vi har brug for at politikerne sætter sig i spidsen for at genopbygge velfærds Danmark.

Vi har brug for daginstitutioner hvor vores børn har nok pædagoger, sygehuse med SOSU-assistenter, læger og sygeplejerske der tid til den enkelte patient, vi har brug hjemmehjælp og plejehjem, der giver vores ældre medborger en værdig alderdom og vi har brug for socialrådgivere der kan hjælpe dem der har allermest brug for det.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lars Løkke Rasmussen Venstre var oprindelig et bonde parti, i dag et parti der ser velfærds samfundet som en fjende, få den attitude pløjet ned i den Danske Muld!

Lars Løkke Rasmussen Venstre var oprindelig et bonde parti, i dag et parti der ser velfærds samfundet som en fjende, få den attitude pløjet ned i den Danske Muld!

Annonce