Annonce

Lægeforeningen og HK Kommunal: Sær garanti fra statsministeren

Lars Løkke freder de 21 akutsygehuse – som i forvejen udgør hjørnestenen i regeringens sundhedsreform
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udstedte i weekenden ”en garanti” for, at han ikke vil lukke et eneste af landets 21 akutsygehuse.

Meldingen modtages med nogen undren af Lægeforeningen og HK Kommunal. Her henviser man til, at det ville være rimelig sært at lukke nogen af de 21 akutsygehuse, som netop udgør krumtappen i regeringens sundhedsreform:

”Jeg er ikke overrasket over, at statsministeren freder lige netop de 21 akutsygehuse, som jo bliver omdrejningspunktet i sundhedsfællesskaberne, som udgør en væsentlig del af sundhedsreformen,” siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, til Netavisen Pio.

Formanden for HK Kommunal, Bodil Otto, er helt på linje med Lægeforeningen:

Og hvad med alle de andre sygehuse, skal de så lukkes?

”Jeg synes, det var en noget spøjs bemærkning statsministeren kom med dér. Hvorfor har han brug for at sige det? Og hvad med alle de andre sygehuse, skal de så lukkes? Kan han garantere alle sygehuse i Danmark? Nej, jeg synes, det var en meget underlig kommentar. Det virkede som om den var taget ud af en sammenhæng,” siger formanden for HK Kommunal, Bodil Otto, til Netavisen Pio.

Bodil Otto henviser her blandt andet til, at Lars Løkkes garanti alene gælder de 21 akutsygehuse. Til hvert akutsygehus er knyttet gennemsnitligt tre-fire mindre sygehuse. Men de mindre sygehuse er ikke dækket af Løkkes garanti.

HK Kommunal organiserer blandt andet lægesekretærerne.

Breaking news

Lars Løkkes garanti blev præsenteret af Mandag Morgen søndag morgen – og var breaking news det meste af søndagen i de øvrige medier:

”Som noget helt nyt giver Løkke nu også en garanti for, at han ikke vil lukke et eneste af landets 21 akutsygehuse,” lød det indledningsvist i Mandag Morgen, der citerer statsminister-garantien således:

Men der er jo ingen af de 21 akutsygehuse, der nu kan lukkes

"Når jeg kommer rundt i landet, oplever jeg, at borgerne er bange for, at deres lokale sygehus lukker. Men der er jo ingen af de 21 akutsygehuse, der nu kan lukkes. Jeg kommer til at cementere deres eksistens. For når jeg bygger hele det nære sundhedsvæsen op omkring de 21 sygehuse og laver en politisk struktur, hvor vi vælger nogle borgmestre, udvalgsformænd, læger og andre mennesker ind, får jeg skabt et ambassadørkorps omkring det sygehus. Hvis der sidder nogle folk på et sundhedsministerkontor med nogle tanker om lige at vifte for eksempel Thisted Sygehus væk, vil det aldrig ske," siger Lars Løkke Rasmussen til Mandag Morgen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja - man mindes med et lille tø-hø dengang Walter Ulbricht - statschefen i DDR - efter flere spørgsmål om mystiske aktiviteter i Berlin, forsikrede at der var da ingen der havde tænkt på at bygge en mur tværs gennem Berlin. Ingen anede hvad manden talte om, indtil man pludseligt en nat begyndte at bygge en mur.