Pia Kjærsgaard skylder en undskyldning!

Alle arbejdspladser burde vise større fleksibilitet og gøre livet nemmere for både mor og barn. Pia Kjærsgaards værdier matcher ikke længere de udfordringerne.
“Most parents in Denmark have probably faced a situation when they’ve had to at least consider bringing their kids to work for one reason or another.  

MP Mette Abildgaard will think twice in the future

Employers are usually quite understanding, but it’s likely that MP Mette Abildgaard will think twice in the future after being kicked out of Parliament today, along with her five-month-old daughter, by speaker Pia Kjærsgaard.” 

Det var ordene, som var skrevet den 19. marts i Copenhagen Post, en engelsk avis, der bliver udgivet fra København.

Danmark - et land uden empati eller medfølelse

Avisen er den allerførste til fortælle omverdenen, at Danmark ikke længere er en frontfigur, når det gælder om forståelse af børn, mor-barn relation og det allervigtigste, som er forståelse på arbejdspladsen, når man ikke kan finde en erstatning til børnepasning derhjemme. Bagefter rullede nyhederne i BBC, New York Times, The Guardian, The Independent og en del andre udenlandske medier.

Nu er Danmark heller ikke på førstepladsen som det lykkeligste land i verden

“Danish politician's baby 'not welcome' in parliament's chamber. Far-right speaker Pia Kjaersgaard tells Mette Abildgaard to remove her child” var overskriften i The Guardian. Der hersker ingen tvivl om, at Danmark ikke længere bliver betragtet som et land, der viser empati eller medfølelse. Nu er Danmark heller ikke på førstepladsen som det lykkeligste land i verden, da vi er blevet overhalet af finnerne.

I et post-industriel og senmoderne samfund, hvor vi ikke skal stå foran en maskine eller et rullebånd og konstant lave en mekanisk øvelse, kan det godt lade sig gøre at være fleksibel og rummelig. Barnets relation til forældrene skal styrkes, og når det sker, undgår vi at skabe utryghed hos barnet. Danmark har skrevet under på diverse konventioner, der forpligter landet i at facilitere muligheden for at styrke forældre-barn relationen. Der burde være en mere rummelig børnepolitik.

Pia Kjærsgaard burde sige undskyld

Når en mor, i dette tilfælde en politiker og folketingsmedlem, har fravalgt barsel for at være aktiv i politik og være på arbejdsmarkedet, skal samfundet og arbejdspladsen vise forståelse og rummelighed.

Mange af mine venner, som er dygtige computeringeniører i USA, har fortalt mig, at arbejdsgiverne er så fleksible, at de får lov til at arbejde hjemmefra eller bringe børn med eller komme på arbejde lidt senere; de skal bare deltage i de nødvendige møder osv. Disse tiltag, som viser fleksibilitet og forståelse for børnefamiliers dilemma, når barnet er syg eller der ikke er pasningsmuligheder pga. lukning af institutioner, helligdage osv., skaber en bedre motivation og loyalitet hos medarbejderne.

Folketinget er ikke tjent med at have en formand, som ikke viser rummelighed

Pia Kjærsgaard burde sige undskyld til den konservative politiker og mor, Mette Abildgaard, fordi hun sagde: “Du er uønsket med dit barn i folketingssalen!” - sådan lød beskeden fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Folketinget er ikke tjent med at have en formand, som ikke viser rummelighed. Trist, at man tror, at man ikke kan trykke på en knap med et spædbarn på armen. Hvorfor er der sådan en rigid regel på Christiansborg? 

Det er tid til at få andre politikere og bedre værdier ind i folketinget.

Efterspørges: forståelse frem for formynderi

Man behandler ikke en mor med sit barn på denne måde. Der er brug for, at alle arbejdspladser viser en lille smule fleksibilitet for at gøre det nemmere for både mor og barn.

Man kan ikke blive ved med at ekskludere børn fra det moderne samfund. Børn har brug for omsorg og kontinuitet i omsorg og mødre, der ønsker at komme tilbage på arbejde så hurtigt som muligt, skal støttes og ikke ekskluderes.

Vi må tage afstand fra en formand, der virker formynderisk frem for at vise forståelse

Pia Kjærsgaards værdier matcher ikke længere de udfordringer, vi har i fremtiden.

Jeg kan godt forstå, at udenlandske medier skriver om den uacceptable adfærd fra Folketingets formands side.

Vi må tage afstand fra en formand, der virker formynderisk frem for at vise forståelse.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Freelanceskribent og samfundsdebattør. Født i Indien og har boet halvdelen af sit liv i Sverige og Danmark. Han har en bachelor i antropologi fra Københavns Universitet og en master i menneskerettigheder og demokratisering.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske reagerede Pia Kjærsgaard mest på, hvordan gamle dyder,pli,dannelse og "takt og tone" anno 2019, er blevet kraftig reduceret,eller nærmest forsvundet. Der eksisterer masser af job hvor BØRN ikke kan tages med. Og det gælder vel også for Folketinget. At der så dukkede et lille spædbarn op alligevel, behøver sådan set ikke danne grobund for en så vild opblæst forargelse. Man ser jo ikke spædbørn DER til daglig. Og Pia Kjærsgaard passede vel bare sit arbejde. Danmark er blevet et land der straks HETZER folk ved mindste anledning.Der er altid en eller anden " kendt " der ender ud som "syndebuk". Hvorfor ? Er det bare et "symtom" på at folket storkeder sig ?

Det er godt vi har en årvågen og snarrådig folketingsformand, som høfligt afviste moderen med babyen ved indgangen. De blev ikke "sparket ud af salen" som den engelske skribent påstår. Og vi mister ingen anseelse i udlandet på grund af den hændelse, snarere tværtimod. Man kunne i stedet overveje om moderen med babyen har format til at sidde i landets vigtigste forsamling.

Annonce