Dejavu-Morten vil fiske stemmer på kaos-trusler

Den radikale partiformand leverer på et sølvfad til højrefløjen, når han kaster sig ud i udlændingepolitisk kamikaze. Mere kunne Tulle og Løkke ikke drømme om.
Kender du det, når man hører eller oplever noget, som allerede er registreret i hjernebarken. Deja-vu betyder "allerede set" og er betegnelsen for det fænomen, at man mener at have oplevet den nuværende situation før.

Politiker-papegøjen på amfetamin

Når den radikale partiformand Morten Østergaard intet mindre end 15 gange har stillet de samme stort enslydende ultimative, så er han selve legemliggørelsen af politisk-dejavu. Han springer ud som politiker-papegøje på amfetamin, der lidt for ivrigt gentager sig selv.

Han springer ud som politiker-papegøje på amfetamin, der lidt for ivrigt gentager sig selv.

Denne gang løfter Morten Østergaard sin truede næve og sværger, at han aktivt vil bekæmpe at Mette Frederiksen kan blive statsminister - med mindre hun lover at levere en totalkrig mod det såkaldte ’udlændingepolitiske paradigmeskifte’

Den radikale forkærlighed for trusler og ultimative krav er med andre ord særdeles velkendt.

Budskabet er simpelt, hvis ikke 83 medlemmer af folketinget vælger at lægge sig fladt ned for de 7+ radikale medlemmer, så vil de springe deres parlamentariske selvmordsbælte og ødelægger enhver regeringskonstellation.

Udlændingepolitiske kamikaze

Morten Østergaard kalder selv sine ultimative krav og trusler for "sund fornuft". Der er som sådan intet galt i holdningerne om en mere ambitiøs integrationspolitik eller frustrationerne over Dansk Folkepartis alt for store indflydelse.

Men hvordan de østergaardske trusler skal styrke de radikales politisk projekt er svært at få øje på


Men hvordan de østergaardske trusler skal styrke de radikales politisk projekt er svært at få øje på, for hvilken form for indflydelse tror Morten Østergaard og de radikale. at de får, hvis det lykkedes dem at ødelægge mulighederne for at skabe flertal for en ny regering?  

Måske misforstod Morten Østergaard budskabet, men i Politiken kunne man forleden læse en glimrende analyse af politisk kommentator Kristian Madsen, der beskrev, hvordan Lars Løkke er færdig uden udlændingepolitikken: ’Udlændingespørgsmålet er pinedød nødvendigt for Lars Løkkes mulighed for genvalg'.

Med sit kamikaze-angreb leverer Morten Østergaard på et sølvfad til højrefløjen, som med kyshånd tager imod udsigten til at en ny regering vil føre til en mere lempelig udlændingepolitik.

Højrefløjen vinder på Østergaards kaos

Det er ganske enkelt taget ud direkte ud af højrefløjens politiske drejebog. Den kunne ikke drømme om noget bedre fra Morten Østergaard hånd, der på nuværende tidspunkt udgør Venstre og Dansk Fokepartis bedste mulige for at fastholde deres magt.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti kunne da heller ikke skjule sin begejstring

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti kunne da heller ikke skjule sin begejstringen på twitter:

placeholder


Det gavner hverken demokratiet eller de konkrete politiske resultater, hvis de radikale vil bekæmpe symbolpolitik med ny symbolpolitik eller vil gør dansk politik til deres gidsel frem for Dansk Folkepartis gidsel.

Det ligner et rendyrket stemmefiskeri, der sætter muligheden for en ny regering på spil. Mere kunne Tulle og Løkke ikke drømme om.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jamen så kan Østergaard og co da bare tage 4 år mere med ørkenvandring uden indflydelse af betydning.

Som socialdemokrat håber jeg da på, at partiet vil bløde op på udlændingepolitikken efter valget. F.eks. ved at lægge afstand til nogle af de værste og mest utroværdige stramninger. Burkaforbud er et godt eks. Hvorfor ikke gå tilbage til hvad Dan Jørgensen sagde i november 2016 da han i folketinget forsvarede folks frihed til at klæde sig som de vil. "At lovgive om folks påklædning...er et indgreb i menneskers frihed, noget man kun skal gøre, hvis det er absdolut nødvendigt". Sagde Dan Jørgensen i folketinget, og hvorfor skulle det ikke kunne bruges igen?

Annonce