Annonce

Københavns lufthavn smækker kassen i for Ryanairs lukrative rabatter

Lavprisselskabet har de seneste tre år scoret 118 mio. kr. i rabatter
Alene de seneste tre år har lavprisselskabet Ryanair scoret over 118 millioner kroner i rabatter fra Københavns Lufthavn. Men nu smækker lufthavnen kassen i for Ryanairs lukrative rabatter.

Det skriver Luftfart.nu

96 af de 118 rabat-millionerer har Ryanair fået for at opstarte ruter til byer, som andre luftfartsselskaber i forvejen flyver til fra København.

Københavns Lufthavne har i modsætning til andre lufthavne defineret en ny rute ud fra lufthavnen, der serviceres og ikke byen, lufthavnen betjener.

Det betyder konkret, at Ryanair har fået rabat for at starte ruter op til byer, som har flere lufthavne. Det gælder for eksempel London, hvor Ryanair har fået stor rabat på at åbne ruter til London Luton, London Stansted og senest London Southend - selvom andre flyselskaber i årevis har haft ruteflyvninger til London via Gatwick og  Heathrow.

Dermed bliver Ryanairs smuthul til million-rabatter lukket

Men nu betyder en ny aftale om rabatter i Københavns Lufthavne, at der fra 1. april 2019  kun gives rabatter for at åbne ruter til nye byer. Dermed bliver Ryanairs smuthul til million-rabatter lukket.

Rabat-model svækket København som knudepunkt

Den hidtidige rabatstruktur har medvirket til, at skaffe mange nye passagerer til Københavns Lufthavn, men samtidig har lufthavnen oplevet et fald i transfertrafikken, forklarer pressechef i Københavns Lufthavne,  Kasper Hyllested, over for Luftfart.nu.

Transferpassagerer er afgørende for at opretholde Københavns Lufthavn som et knudepunkt. Det har afgørende betydning for luftfartsselskaber som SAS, Norwegian og DAT. De er primære aktører, som betjener transferpassagerer i København.

Opdateret 06.02.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet