Annonce

LO Skolen åbner døren til faglig festival

Ny faglig festival sætter fokus på det moderne arbejdsliv og fagbevægelsens udfordringer i de kommende år.
Nu bliver Helsingør hjemsted for en nyskabelse af en festival herhjemme, fuld af politikere, faglige topfolk og store musiknavne.

Det sker, når Konventum/LO Skolen slår dørene op for den første udgave af “Faglig Festival” fra søndag den 2. juni til fredag den 7. juni.

Programmet for festivalen har fokus på demokrati, politik, arbejdsmarked, arbejdslivet og arbejdspladsen.

”Ideen til det her udspringer i, at LO Skolen i år fejrer 50-års jubilæum. Det jubilæum bruger vi som en anledning til at gøre status over arbejdsmarkedet, arbejdspladsen og arbejdslivet lige nu, sammen med politikere, debattører, faglige topfolk og en masse aktive lønmodtagere,” siger Esben Noël Hjort, som er er udviklingschef på LO Skolen/Konventum.

De faglige kurser sætter fokus på de udfordringer, som fagbevægelsen står overfor samt det foranderlige arbejdsmarked og behovet for flere faglærte og livslang læring.

Der vil være debatarrangementer, hvor en stribe politikere, fagforbund, virksomheder og andre tager pulsen på demokratiet, folketingsvalget, arbejdsmarkedet, velfærdssamfundet og EU.

”På festivalen vil man i løbet af de seks dage kunne opleve en række debatter, workshops og aktiviteter, som spænder fra det helt store overordnede plan og helt ned til den konkrete arbejdsplads, og alt det faglige stof, vil så blive krydret med teater og musik, så det virkelig bliver en fejring,” siger Esben Noël Hjort.

Blandt de musikalske navne som man kan opleve, er Savage Rose, Love Shop, Annika Aakjær og Karl William.

Hele programmet for festivalen kan ses her.

Valgaften med storskærm

Onsdag aften er det grundlovsdag og her åbner Faglig Festival dørene op for politikere, først for en række grundlovstaler af blandt andet Sophie Løhde (V), Martin Lidegaard (Rad. V.) og regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og derefter er alle de lokale partiforeninger og andre interesserde inviteret til valgaftenen, der kan følges på storskærm.

LO Skolen åbnede som kursusejendom for fagbevægelsen tilbage i 1969. Det var ved den lejlighed Halfdan Rasmussen forfattede teksten til sangen Kæden, som sidenhen er gået hen og blevet en af Arbejdersangbogens helt store klassikere.

I de senere år har ikke bare fagbevægelsen men også mange kommuner, offentlige arbejdspladser, private virksomheder og forskellige politiske partier brugt LO Skolen/Konventum som kursus- og konferencecenter.

I 2010 blev LO Skolen fredet på grund af sin arkitektoniske og kulturhistoriske værdi. I 2015 skiftede LO Skolen navn til Konventum.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet