Fagbevægelsen: Danskerne valgte velfærd

”Vælgerne har stemt på politikere, som vil styrke velfærden, stoppe uligheden og investere i uddannelse,” siger formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH
Foto: Jesper Ludvigsen
Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, ønsker den røde blok tillykke med valgsejren – og mener at vælgerne med deres stemmeafgivning viser, at man ønsker at styrke velfærden:

”Tillykke til den røde blok. Valgresultatet viser, at danskerne ønsker sig en ny, rød regering. Jeg håber, at politikerne finder hinanden snarest, så de kan trække i arbejdstøjet. Der er rigeligt at tage fat på,” siger Lizette Risgaard, ifølge en pressemeddelelse.

Lizette Risgaard ser valgresultatet som et klart signal om, at vælgerne ønsker en ny retning:

De har stemt på politikere, som vil sørge for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv

”Danskerne ønsker en ny retning for Danmark, hvor de gode tider kommer alle til gavn. Vælgerne har stemt på politikere, som vil styrke velfærden, stoppe uligheden og investere i uddannelse. De har stemt på politikere, som vil sørge for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv. Det glæder jeg mig meget over,” understreger Lizette Risgaard.

3F-formand: ”Jeg ser solidaritet og håb i danskerne valg”

Forbundsformanden for fagforbundet, 3F, Per Christensen, byder det nye politiske flertal tillykke. Det nye flertal skal bl.a. bruges til at skabe et mere retfærdigt pensionssystem for nedslidte og vende den stigende ulighed, mener Per Christensen:

”Stort tillykke til det nye politiske flertal og stort tillykke til Danmark. Danskerne har truffet deres valg. Det er et valg om et mere retfærdigt og lige Danmark. Et Danmark, hvor nedslidte kan træde tilbage fra arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv, og hvor vi ikke længere vil acceptere, at Danmark er et land, hvor antallet af fattige børn stiger. Og så har danskerne entydigt krævet en ambitiøs klimapolitik,” siger Per Christensen ifølge en pressemeddelelse.

Det er et valg om et mere retfærdigt og lige Danmark

”Jeg ser solidaritet og håb i danskernes valg. Solidaritet med de nedslidte og med de kommende generationer. Solidaritet med vores medmennesker på bunden af samfundet. Det er i den grad en retning, som vi i 3F vil støtte op om,” siger Per Christensen.

Fagbevægelsen inviterer til konstruktivt samarbejde

Fagbevægelsens Hovedorganisation ser gerne, at det gode og konstruktive samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter og Christiansborg fortsætter:

”Det bliver en stor opgave at styre Danmark i en ny retning til gavn for lønmodtagerne. I fagbevægelsen bidrager vi som altid gerne til at finde gode løsninger, så vi sammen skaber et samfund, hvor vi er mere rige, lige og trygge,” siger Lizette Risgaard.

3F ser frem til at deltage konstruktivt i forhold til drøftelsen af bl.a. et nyt pensionssystem:

”Jeg håber desuden, at den kommende regering vil lægge op til en bred dialog om en række af de temaer, der er væsentlige for arbejdsmarkedets parter – ikke mindst indsatsen for fortsat vækst og nye arbejdspladser i hele landet til gavn for vores ledige medlemmer,” lyder det således fra 3F-formand, Per Christensen.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce