Borgerlige bitterhed over regeringsaftale

Udlændingepolitikken bliver lempet, der mangler finansiering og så er det ikke konkret nok, lyder det fra en række oppositionspolitikere om regeringsaftale.
Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale indgik onsdag aften en fælles forståelse, en aftale som skal danne grundlag for en socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen (S) i spidsen.

Knap nok var aftalen mellem de fire partier offentliggjort, før en række af den kommende oppositions politikere fik travlt med at skyde den ned:

Afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) der både kaldte det ”lidt trist” at de fire havde brugt 20 dage på at forhandle og at resultatet ved en ”rød-grøn ønskeseddel”.

placeholder

placeholder

 

Venstre-formandens tweets blev fulgt op af tilsvarende meldinger fra forskellige Venstre-politikere. Veteran-backbencher Torsten Schack Pedersen (V) havde blandt andet brug for at kalde den radikale leder Morten Østergaard for en "taber".

placeholder

placeholder

 

Hos Dansk Folkeparti var der ligeledes behov for at sende et signal om, at man i hvert fald ikke længere vil køre et tæt parløb med Socialdemokratiet.

placeholder

placeholder

placeholder

 

Folketingets mindste parti, Liberal Alliance, ville bare gerne vide hvor pengene skulle komme fra.

placeholder

placeholder

 

Heller ikke hos folketingets nyeste parti, Nye Borgerlige, var aftalen mellem de fire partier noget at råbe hurra for. Det er intet mindre end "en katastrofe" lyder det fra folketingsmedlem Mette Thiesen.

placeholder

 

Det var dog ikke alle politikere i den blå blok, som havde nej-hatten på. Både Venstres Jakob Ellemann-Jensen og de konservatives Mette Abildgaard havde overskud nok til at ønske den nye regering tillykke og held og lykke med opgaven.

placeholder

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Få nu styr på egne rækker !! Magen til kaos i blå blok skal man lede længe efter. Tillykke med en ny statsminister til Socialdemokratiet. Glæden er stor i vores familie og blandt venner og al jeres formodninger og gætterier i blå blok, er netop med til at holde politikerleden ved lige. Det vil være klædeligt, hvis I forsøgte at takke for det samarbejde over midten, Mette Frederiksen har budt op til. Men lur mig om I ikke er ude på at ødelægge alle de fine intentioner, den nye regering har ønsker om at realisere. Træk nu "arbejdstøjet" på og vis lidt samarbejdsvilje ! OG ... DF, hvis I tror at I igen kommer på fode ved at manipulere for at få jeres vælgere tilbage,må I tro om igen. OG ..ingen gider høre på skinger tale, Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg. I repræsenterer ikke en stor del af den danske befolkning.

Ja rønnebærrene er megasure hos Løkke, Pia K og Rullesten og Støjberg. Og mig bekendt har S regeringer hver gang måttet rette op på økonomien efter borgerlig regering.

Og Løkkes udsagn om fantastisk økonomi, m.m.m. Vi får se, når eftersyn af statskassen sker. Nedsat Registreringsafgift er ikke finansieret her mangler to til tre milliarder. Så Løkke m.fl. skal stikke piben ind. Og udlændingepolitikken er blot justeret til stram fortsat, men med sund fornuft. DF tabte stort fordi de ikke kendte deres besøgelsestid, og den tid er forbi , selv om Pia K. Skriger sig hæs. Hun vil være en belastning for DF på nuværende tidspunkt. DF er på vej ned.Måske ud.

Thulesen, måske er han en rullesten:-):-)

Annonce