Færøerne: Konservative vil fjerne homoseksuelles ret til at gifte sig

”Løsrivelse fra Danmark fylder forsvindende lidt i valgkampen,” fortæller chefredaktør
Der skal være valg på Færøerne 31. august. Og valgkampen er så småt i gang.

Mens København i disse dage fejrer Copenhagen Pride er de homoseksuelles ret til at gifte sig blevet et hot emne i den færøske valgkamp.

”Et hovedemne i valgkampen er Folkeflokkens – De Konservatives – ønske om, at fjerne de homoseksuelles ret til at gifte sig. Den ret ønsker Folkeflokken at rulle tilbage,” fortæller chefredaktør på det færøske dagblad Socialurin, Eirikur Lindenskov, til Netavisen Pio.

Homoseksuelle fik lov til at gifte sig på Færøerne 1. juli 2016. Men først september 2017 blev det første homoseksuelle par gift på Færøerne.

På samme måde vil Folkeflokken gerne tilbagerulle dén fiskerireform, som blev indført på Færøerne over en ti-årig periode fra 2007 til 2017. Også dét emne fylder i valgkampen, som først for alvor er ved at komme op i gear i disse dage.

Fiskerireformen betyder først og fremmest, at rederierne ikke længere får fiskekvoterne. Nu skal rederierne derimod købe sig til kvoterne.

Selv Republikanerne nedtoner emnet

”Løsrivelse fra Danmark fylder forsvindende lidt i valgkampen. Selv Republikanerne nedtoner emnet,” siger Lindenskov.

Et emne, som fylder mere i denne valgkamp end tidligere, er grøn omstilling, fortæller Lindenskov.

Valget på Færøerne er først og fremmest et kamp om magten mellem Socialdemokratiet og Folkeflokken – De Konservative.

Socialdemokratiet har hidtil dannet regering med Republikanerne og Fremskridt – et nyere liberalt parti, dannet af udbrydere af Folkeflokken.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce