Vælgerlussing til Venstre, dansk Trump-reklame og tysk nazi-forlystelse

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Uroen i Venstre har kostet på vælgernes tid. Det kom frem tirsdag, hvor også en Trump-reklame på Rådhuspladsen og en uheldig form på en tysk forlystelse trak overskrifter.

Her er vores nyhedsoverblik.

Vælgerlussing til Venstre i meningsmåling

Venstre og Lars Løkke Rasmussen ser nu ud til at mærke konsekvenserne af de seneste ugers interne ballade. Det viser den første meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken siden valget i juni. Partiet står til en vælgerlussing og går 2,1 procentpoint tilbage.

Af målingen fremgår det også at Mette Frederiksens regering er kommet godt fra land. Socialdemokratiet går i målingen 1,2 procentpoint frem ligesom hele rød blok står til en fremgang i forhold til ved valget.

 

Privatperson indrykker Trump-reklamer på Rådhuspladsen

En privatperson, der er utilfreds med reaktionen på Donald J. Trumps besøg i Danmark, har valgt at indrykke en reklame for den amerikanske præsident på Rådhuspladsen. Det skriver Politiken.

placeholder

Det er bureauet Citrusmedia, som står for lysreklamerne på Rådhuspladsen. Her oplyser direktøren, at det er en privatperson, som har købt reklamepladsen:

Der er tale om en dansker, som er blevet provokeret af den modtagelse

”Der er tale om en dansker, som er blevet provokeret af den modtagelse, som den amerikanske præsidents besøg i Danmark har fået. Der er jo blandt andet planer om at sende kæmpeballon af en baby Trump til vejrs,” siger direktør Eilif Rosenkilde fra Citrusmedia.

 

Sass-vikar fundet

Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen skal være stedfortræder for Henrik Sass Larsen som statsrevisor på ubestemt tid. Det skriver Altinget.

Flemming Møller Mortensen, der også netop er blevet valget som ny gruppeformand for partier, har været folketingsmedlem siden 2007, og har blandt andet fungeret som sundhedsordfører tidligere.

 

Hagekors-forlystelse vækker forargelse

En sydtysk forlystelsespark er endt i en shitstorm, efter en videooptagelse af en omstridt forlystelse har spredt sig på de sociale medier. Det skriver DR Nyheder.

Virakken er opstået, fordi den består af to arme, der hver har fire ørne monteret i en roterende hagekors-form.

Denne geometriske form er et historisk no-go

Michael Wehner fra det regionale kontor for folkeoplysning undrer sig over, at hverken parkejeren eller forlystelsens producent har lagt mærke til den nazistiske reference.

”Denne geometriske form er et historisk no-go”, udtaler han til den tyske tv-station ARD.

Forlystelsens uheldige geometri er dog ikke tiltænk sådan, fortæller Rüdiger Braun, der ejer forlystelsesparken Tatzmania:

”Alle dem, som føler sig stødt og fornærmet over vores design, får hermed alle tænkelige undskyldninger,” siger han.

 

Justitsministeren kritiserer forløbet i sagen om brændstof til russisk militær

Justitsminister Nick Hækkerup (S) kritiserer tirsdag forløbet om Dan-Bunkering, er er mistænkt for at bryde EU's sanktioner med at levere brændstof til russisk militær. Det fremgår af en pressemeddelelse.

politiet og anklagemyndigheden har ganske enkelt ikke levet op til det ansvar

”Efter at have læst den seneste redegørelse står det klart for mig, at der er tale om et uskønt, langstrakt og utilfredsstillende forløb” lyder det fra ministeren, som fortsætter:

”Politiet og anklagemyndigheden har ganske enkelt ikke levet op til det ansvar, der følger i en så alvorlig sag”, skriver Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce