Annonce

Erhvervsminister med blik for arbejdspladser, velstand og værdier

Forskellen på socialdemokratisk og blå erhvervspolitik er, at vi ikke tror alle erhvervslivets problemer løses, hvis blot lønninger, skatter og afgifter sænkes
Simon Kollerup har trods sine blot to måneder i ministerkontoret markeret sig som en interessant erhvervspolitiker med visioner for Danmark og et brændende engagement for de virksomheder, der sikrer arbejdspladser og velstand. Det står i skærende kontrast til det uvederhæftige angreb, som blandt andet iværksætteren Martin Thorborg kom med allerede samme dag, som Erhvervsministeren var tiltrådt.

Vi er ikke alene et parti for den offentlige sektor

Det er naturligvis vigtigt for erhvervslivet, men det er også vigtigt for Socialdemokratiet, at vi ikke alene er et parti for den offentlige sektor, men også har en oprigtig interesse for de tusindvis af virksomheder, der sikrer velstand og arbejdspladser.

Forskellen på socialdemokratisk og blå erhvervspolitik er groft sagt, at vi ikke tror alle erhvervslivets problemer løses, hvis blot lønninger, skatter og afgifter sænkes. I et land som Danmark med høje omkostninger skal vi konkurrere på andre parametre. Uddannelse på alle niveauer, forskning, tillid, solid myndighedsbetjening, høje standarder, kvalitet, flade hierarkier etc. og så skal staten understøtte virksomhederne, hvor man kan.

Taler flydende tysk

Her har Simon Kollerup allerede vist sig som et aktiv for erhvervslivet i forbindelse med udlandsrejser til Tyskland. Kollerup taler flydende tysk, og det er en kæmpe force, når han skal hjælpe danske virksomheder med at vinde fodfæste på vores ubetinget største eksportmarked.

Et andet positivt initiativ som Kollerup efter få uger i embedet tog fat på, var et opgør med de skruppelløse udbydere af kviklån, som med deres ågerrenter har fanget mange unge mennesker i bundløs gæld, men det skal være slut nu.

Det sikrer en mere effektiv brug af både strukturfondsmidler og skattekroner

En af de opgaver Simon Kollerup har arvet fra sin forgænger på posten er at få reformen af erhvervsfremmesystemet endeligt implementeret. Erhvervsfremme handler grundlæggende om at understøtte både små og store virksomheders vækst og udvikling.

Det vil det nye erhvervsfremmesystem på lange stræk kunne bidrage til, fordi nogle af de indsatser, som man bør have hånd i hanke med på landsplan, nu fokuseres så det bliver sværere for projektmagere og konsulenter at rejse rundt i landet og stikke snablen i forskellige offentlige puljer. Det sikrer en mere effektiv brug af både strukturfondsmidler og skattekroner.

Tag ikke fejl af den joviale facon

Til gengæld er Kollerup naturligvis optaget af at finde en balance, så kommunerne ikke mister muligheden for at levere en god lokal erhvervsservice til virksomheder, der ikke har brug for de mere specialiserede ordninger.

Bag det lune ydre gemmer sig en mere end almindelig godt begavet parlamentariker

Man skal ikke tage fejl af Simon Kollerups joviale facon. Bag det lune ydre gemmer sig en mere end almindelig godt begavet, velforberedt og konstruktiv parlamentariker. Det er egenskaber, som nu vil komme erhvervslivet til gavn, når Kollerup skal lande politiske aftaler og finde løsninger, som sikrer udvikling og arbejdspladser over hele Danmark.

Rasmus Stoklund er udlændinge- og integrationsordfører (S). Har tidligere været Erhvervspolitisk chef hos Dansk Metal.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer