Dyster forfatter skal sælge Dan Jørgensens glade klimabudskab

Anmelderrost forfatter er blevet ansat som taleskriver for Dan Jørgensen. Nu skal forfatteren være embedsmand.
Kaspar Colling Nielsen skriver normalt bøger, der tegner  et dystert billede af  Danmarks fremtid.

I bestselleren ’Den danske borgerkrig 2018-24’(2013) er velfærdssamfundet i krise og i ’Det Europæiske Forår’ (2017) er det antallet af flytninge, der skaber krisen .

Ikke desto mindre har klimaforandringer, naturens tilstand og teknologiens kvantespring også været et gennemgående tema i hans hidtidige forfatterskab.

Håbets tale

Men den kommende tid skal dystopi og pessemisme lægges på hylden og i stedet skal Kaspar Colling Nielsen hjælpe klimaminister Dan Jørgensen med at præsentere fortællinger, der opmuntrer og samler danskerne  til at skabe en grøn omstilling fremfor at gøre dem handlingslammede.

44-årige Kaspar Colling Nielsen er nemlig blevet ansat som taleskriver i Klimaministeriet.

"Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan," siger Kaspar Colling Nielsen til Politiken.

”Det sidste argument i enhver diskussion siden 1950’erne har været et økonomisk argument. Nu er der kommet en modvægt. En anden måde at se tingene på, som faktisk er lige så stærk, og det er fantastisk”.

Udover at skrive bøger har Kaspar Colling Nielsen skrevet manuskript til kortfilmen ’Det Korte Liv’ (2014) med Nicolas Bro og Signe Egholm Olsen (Borgen, Nordkraft, Anna Pihl mm.) på rollelisten. Filmen er baseret på ’Den danske borgerkrig 2018-24’.

"Jeg skal være embedsmand"

For den socialdemokratiske klimaminister Dan Jørgensen handler ansættelsen af Kasper Colling netop om at hyre en taleskriver, der kan bevareoptimismen:

”Det handler om ikke at få talt den store grønne transformation ned i et sort hul, hvor den kun handler om alt det, vi skal ofre”, lyder det fra Dan Jørgensen i Politiken.

At springet fra kultur og litteraturen kan være stort, betvivler Colling heller ikke selv. Men han forsikrer om at han har indstillet sig på sin nye rolle:  

”Jeg har taget et andet arbejde. Jeg skal være embedsmand. Jeg skal servicere ministeren så godt, jeg overhovedet kan. Mit arbejde bliver kort sagt ikke at være kunstner”, siger Kaspar Colling Nielsen.

Det er ikke desto mindre interessen for klimapolitkken og de muligheder, der ligger i den grønne omstilling, der har fået forfatteren til at springe ud som embedsmand.

”S-udspil om flygtninge taget ud af min roman”

Kaspar Colling Nielsen er ikke ukendt af Socialdemokratiets top. I forbindelse med udarbejdelsen af partiets forslag til et nyt asylsystem, blev der blandt andet skelet til Colling Nielsens bog ’Det Europæiske Forår’.

Kaspar Colling Nielsen, havde ifølge Information drukket kaffe med daværende statsministerkandidat Mette Frederiksen (S). Og den daværende udlændingeordfører Mattias Tesfaye kaldte i samme avis ’Det Europæiske Forår’ den vigtigste skønlitterære bog i dansk politik i ”mange, mange år”.

Og da udspillet kom, skrev Kaspar Colling Nielsen følgende på Facebook:

”Socialdemokratiets forslag er som taget ud af min roman 'Det europæiske forår', selvom det jo langt fra er et rosenrødt billede jeg tegner i min fortælling.”

placeholder

Statsministeren i Kaspar Colling Nielsens bog hedder … Mette Frederiksen.

Netavisen Pio har også anmeldt ’Det Europæiske Forår’. Den anmeldelse kan du læse her.

Forfatter skrev taler for Klima-Connie

Det er ikke første gang, at en dansk klimaminister ansætter en forfatter som taleskriver. Tilbage i 2008 hyrede daværende klima- og energiminister Connie Hedegaard forfatteren Kristian Ditlev Jensen som sin taleskriver.

Det samarbejde blev dog en kort fornøjelse. Han var der kun et år.

Fakta: Kaspar Colling Nielsen

Født: Den 9. februar 1974, København.

Uddannelse: BA i filosofi ved Syddansk Universitet, cand.merc.fil. ved Copenhagen Business School, 2005.

Bøger: Mount København (2019´9, Den Danske Borgerkrig 2018-2024 (2013) og Det Europæiske Forår (2017).

Hans fjerde bog ’Dengang dinosaurerne var små’ udkommer efter planen i næste måned.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce