Annonce

Vrede DF’ere: ”Man kan godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet”

Flere nu tidligere medlemmer af Folketinget for Dansk Folkeparti er bitre over at vælgerne ikke har belønnet dem for deres resultater.
Tre, nu tidligere, medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe er ganske utilfredse med vælgerne. Det siger de til Politiken.

Kim Christiansen, Henrik Brodersen og Karina Due måtte nemlig alle lide den skæbne ved det seneste folketingsvalg, at de ikke blev genvalgt til folketinget.

De er noget trætte af, at vælgerne ikke har belønnet dem for de politiske resultater, som de slæbte hjem i sidste valgperiode, hvor partiet havde afgørende indflydelse på den borgerlige regering.

For som en af dem, DF’s tidligere magtfulde transportordfører Kim Christiansen, siger:

”Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet”.

Kim Christiansen nævner blandt andet et kystsikringsprojekt på Anholt og et stationsbyggeri i Thorsager på Djursland, som eksempler på hvor han har gjort en forskel og hvor han fik tak, men altså ikke mange stemmer.

Trods indsatsen fik han nemlig kun tre personlige stemmer på Anholt og 11 stemmer i Thorsager.

I alt gik Kim Christiansen tilbage fra 2.874 personlige stemmer til blot 1.156, og det var ikke nok til at sikre et mandat.

Mange sager skyggede

Kim Christiansen, kom kort før valget kom uheldigt i medierne flere gange, først med vedtagelsen af en omfartsvej i hjembyen Mariager, som der ikke var fagligt belæg for.

Han endte også i et meget offentligt skænderi med radiostationen Radio24syv om et kystsikringsprojekt til 10 millioner kroner, som eksperter vurderede, ikke ville virke.

Og endelig var der sager om både en manglende overenskomst på værtshuset A Porta i Mariager, som Kim Christiansen driver sammen med sin kone, Pia Adelsten som var opstillet til Europa Parlamentet for Dansk Folkeparti. Kim Christiansen kom i offentligt skænderi med den lokale fagforening på grund af en overenskomst på værtshuset, og en mobilsamtale under en køretur, hvor Christiansen fastholdt at han blot hørte musik.

Sikrede penge til ø-boere: Fik nul stemmer

Lignende følelser af utaknemmelighed fra vælgernes side, sidder to andre, nu tidligere folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti med.

Henrik Brodersen fortæller avisen, at han sikrede penge til både færgedrift og kystsikring på Omø, men undrede sig over, at ikke en af øens i alt 17 DF-stemmer tilfaldt ham.

”På Omø var jeg den største helt. De var bange for at bo der, fordi de blev oversvømmet. Men jeg måtte lide den tort at få nul stemmer på Omø og én stemme på Agersø. Så tænker man, at så var de heller ikke mere henrykte. Men man er nødt til at sige, at det er vilkårene,” siger han til avisen.

Henrik Brodersen, der stillede op i Sjællands Storkreds, gik fra 2.450 stemmer i 2015 til 997.

Og Karina Due, der før valget var partiets dyrevelfærdsordfører, synes ikke vælgerne har givet hende den helt store tak for, at hun var med til at sikre 38 millioner kroner på finansloven til en dyrevelfærdsenhed hos Politiet.

Karina Due, der stillede op i Vestjyllands Storkreds, gik fra 2.848 personlige stemmer til 1.565.

Politikere har før advaret om vælgerlede

De tre DF’ere er ikke de første tidligere politikere, der offentligt giver udtryk for en form for ”vælgerlede”.

”Vælgerne er dumme, egoistiske og snæversynede,” lød det tilbage i maj fra Frank Dahlgaard, der havde siddet i folketinget for de konservative.

Også den tidligere Venstre-politiker Søren Pind beskrev i et blogindlæg leden ved vælgerne, som ikke hører efter.

Og Liberal Alliances Henrik Dahl har ligeledes begået et blogindlæg på B.T. hvor han oplistede nogle af de ting, som han finder mest trættende i mødet med vælgerne.

Men få har som de tre DF’ere sat spørgsmålstegn ved om vælgernes dom også altid er retfærdig.

Vælgerne er ikke taknemmelige

Når Kim Christiansen og andre politikere lufter deres utilfredshed med at vælgerne ikke belønner deres indsats, så er svaret ifølge politisk kommentator og public affairs-rådgiver Benny Damsgaard ganske enkelt.

”Svaret er ganske enkelt, at vælgerne ikke i særligt stort omfang stemmer i taknemmelighed over det de har "fået", men i stedet på det de håber kommer. På håbet om en bedre fremtid om man vil,” skriver han i en kommentar på Facebook og fortsætter:

”Denne effekt har frustreret mange politikere gennem tiden. Man føler, at man har arbejdet benhårdt og skaffet resultater, og så stemmer vælgere alligevel på dem med de smarte, luftige løfter”.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man forventer tak, skal man ikke vælge at blive politiker, resultater eller ej. Man får sin gode løn. Hvem taler om Løkke mere? Ingen, vil han have opmærksomhed, må han selv iscenesætte den. Efter 21.11 ryger han ud i glemslen, man vil nu og da tale om ham, som om de andre forhenværende statsministre, noget fortidigt, men nu er der ny V- formand, så er det ham, der fortælles om. Sådan er gamet. Hvor mange taler Pia K????
Det gode er at de dumme sager glemmes til dels, mens nogle citater huskes, og helt ærligt heldigvis for det. De er mennesker som os andre og skal videre i livet.