Langer ud efter ikke-genvalgt DF'er: Tag et arbejde

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, forlænger orlov fra arbejde i to år – lever i stedet af eftervederlag
Ved valget i juni mistede medlem af Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, sit mandat i Folketinget.

Men i stedet for at vende tilbage til sit job som havnebetjent, som han havde orlov fra mens han sad i Folketinget, har han forlænget orloven fra jobbet de næste to år. Nemlig lige præcis de to år, hvor han har ret til eftervederlag fra Folketinget.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, skriver til TV 2, at Ib Poulsen burde tage sig et arbejde:

Jeg synes ærligt talt, at Ib Poulsen skulle tage det arbejde, han har mulighed for at få, i stedet for at lade skatteborgerne betale gildet

”Jeg synes ærligt talt, at Ib Poulsen skulle tage det arbejde, han har mulighed for at få, i stedet for at lade skatteborgerne betale gildet,” skriver han.

Vil ikke udføre gratis arbejde

Ib Poulsen kan dog ikke forstå kritikken.

”Der er et regelsæt, som jeg har valgt at efterleve fuldstændigt. Jeg har ikke i sinde og kommer heller ikke til at udføre andet gratis arbejde end det kommunalpolitiske,” siger Ib Poulsen til TV2.

Han henviser til, at han sidder i kommunalbestyrelsen for Thisted Kommune, og det første år får han sin en del af sin byrådsløn oveni eftervederlaget, men til juli bliver den indkomst modregnet.

Hvis man forlader Folketinget på grund af sygdom eller et folketingsvalg, får man et eftervederlag, som svarer til den løn, man fik som folketingsmedlem.

Hvis man får et nyt job, modregnes lønnen i eftervederlaget.

Fakta om eftervederlag

  • Hvis et ordinært medlem forlader Folketinget på grund af folketingsvalg eller sygdom, modtager medlemmet et eftervederlag, der svarer til grundvederlaget, i 6-24 måneder efter sin udtræden. Perioden afhænger af, hvor længe medlemmet har været medlem af Folketinget.
  • Der sker modregning for eventuelle lønindtægter og pension m.v. fra dag 1. Dog sker der ikke modregning for indtægter op til 144.358 kr. i de første 12 måneder (oktober 2019-niveau).
  • Et tidligere medlem af Folketinget har ret til at få dækket udgifter til efteruddannelse. Dog maksimalt 135.000 kroner. Beløbet er skattefrit.

Kilde: Folketinget og valgloven.

Fakta om Ib Poulsen

  • Ib Poulsen tjener samlet 185.775 kroner på sit kommunalpolitiske arbejde i Thisted Kommunalbestyrelsen.
  • Ib Poulsens kommunalpolitiske indtægter fordeler sig således:Medlem af kommunalbestyrelsen: 91.487 kr.Medlem af økonomiudvalget: 76.288 kr.Medlem af KL’s løn & personaleudvalg: 18.000 kroner.
  • Da der først sker modregning af indtægter på over 144.358 kr., betyder det, at Ib Poulsen i sit første år efter folketingsvalget 5. juni i år tjener 677.928 kroner fra Folketinget (Eftervederlaget) og andre 144.358 kroner fra Thisted Kommune.Ib Poulsens samlede indtægt i 2019/2020 er således 822.286 kroner.

Kilde: Vederlagsoversigt, Thisted Kommunalbestyrelse

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce