Svensk socialdemokrat tvunget til at trække sig - forelsket i sverigedemokrat

Partifæller kunne ikke tolerere socialdemokratens forhold til sverigedemokrat. Kilometer væk fra socialdemokratiske værdier, lyder begrundelsen.
Da den svenske socialdemokrat og byrådspolitiker Nina Buchardt i slutningen af august forlod sin post som formand for kultur- og fritidsudvalget i Hudiksvall Kommune i det østlige Sverige, lød begrundelsen, at der var brug for at lade yngre kræfter komme til.  

Men nu bryder hun tavsheden og forklarer i et opslag på Facebook, at hun ikke frivilligt valgte at trække sig men faktisk blev presset af sit eget partiet.

Partifællerne kunne ikke tolerere, at Nina Buchardt var blevet kærester med Johnny Skalin, der er medlem af Rigsdagen for Sverigedemokraterne. Derfor opfordrede bestyrelsen hende til at trække sig fra alle sine poster i partiet og i kommunalpolitik øjeblikkeligt. Det skriver DR Nyheder.

Han meddeler, at bestyrelsen tidligere på aftenen havde truffet en beslutning om at opfordre mig til at forlade alle mine opgaver

Ifølge Nina Buchardt blev beslutningen truffet på et bestyrelsesmøde, hvor hun blev opfordret til ikke at deltage, fordi diskussionen handlede om tilliden til Nina Buchardt og hendes privatliv.

“Torsdag den 26. september klokken 22 modtager jeg et opkald fra formanden for arbejderforbundet, hvor han meddeler, at bestyrelsen tidligere på aftenen havde truffet en beslutning om at opfordre mig til at forlade alle mine opgaver i kommunen og i partiet med øjeblikkelig virkning,” skriver hun på Facebook.

 

 

Partiet bekræfter: For langt fra vores værdier

Socialdemokraterne i kommunen bekræfter i en pressemeddelelse, at det netop var Nina Burchardts forhold til sverigedemokraten Johnny Skalin - der er distrikts-ordfører samt en del af Sverigedemokraternes nationale ledelse - som i deres øjne gjorde det umuligt for hende at fortsætte på sin post.

Socialdemokraterne står mange kilometer fra de værdier, som de svenske demokrater har

Henrik Persson, der socialdemokrat i Hudiksvall kommune, mener, at værdierne ligger for langt fra hinanden.

“Det er ingen hemmelighed, at socialdemokraterne står mange kilometer fra de værdier, som de svenske demokrater har,” siger han til det svenske medie hele Hälsingland.

I Danmark har man ikke kendskab til ligende sager, hvor en person er blevet bedt om at trække sig på grund af et forhold til en person fra et andet parti, bekræfter Socialdemokratiets partisekretær Jan Juul Christensen overfor Netavisen Pio.  

"Jeg har meget svært ved at se for mig, at man kunne have en sag som den her i Danmark. Herre du milde gud, fordi to mennesker har et forhold og har to forskellige politiske overbevisninger, det er jo helt op til dem selv," siger han.

Fra kram til udfrysning

Ifølge Nina Burchardt blev hun ellers mødt af kram og forståelse, da hun i august fortalte den lokale socialdemokratiske partiledelse, at hun havde mødt kærligheden i skikkelse af en sverigedemokrat. I dag føler hun sig frosset ude af sine tidligere partikammerater.

De kører i stedet med total udfrysning

“Ingen fra partiledelsen har ladet høre fra sig. De kører i stedet med total udfrysning. Efter alle de års engagement vil de nu have, at jeg stopper. Den eneste forbrydelse, jeg har begået, er, at jeg er forelsket og lykkelig,” skriver hun i sit Facebook-opslag.

I en e-mail til det svenske medie Aftonbladet, skriver Nina Burchardt, at hun forbliver medlem af Socialdemokraterne.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce