Annonce

Yildiz trækker sig som S-folketingskandidat

"Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning," skriver hun om baggrunden for beslutningen
Yildiz Akdogan, der ad to omgange har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, har besluttet sig for at trække sig som folketingskandidat for Brønhøj-Vanløse-kredsen i København.

Hun vil nu holde en pause fra politik, skriver hun i et opslag på hendes Facebook-profil.

”Det nye år starter med en stor beslutning for mit vedkommende. Efter knap 15 år som folketingskandidat for Brønshøj-Vanløse-kredsen i København har jeg valgt at trække mit kandidatur. Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning,” skriver hun i Facebook-opslaget.

Yildiz Akdogan antyder i Facebook-opslaget, at hun trækker sig som S-folketingskandidat på grund af uenigheder mellem hende og kredsbestyrelsen. Hun skriver dog ikke noget om, hvad uenighederne består i:

Man kan ikke altid være enige om alt - og derfor viger jeg nu min plads

"Tiderne skifter, og jeg mener, det er bedst for både kredsen og mig, at vi ikke slider unødigt på hinanden. Man kan ikke altid være enige om alt - og derfor viger jeg nu min plads, så begge parter kan få en ny start med nye muligheder," skriver Yildiz Akdogan.

placeholder

 

Yildiz Akdogan understreger, at hun ikke siger farvel til politik for altid:

"Selv om min gamle kreds og jeg nu går hver vores vej, er mine grundholdninger eller mine principper fuldstændig uændrede. Mit motto om at være menneske først har været min ledetråd igennem både mit politiske og private liv. Det er det fortsat," skriver hun.

Valgt til Folketinget to gange

Yildiz Akdogan, der har tyrkisk baggrund, blev valgt til Folketinget i 2007. Ved valget i 2011 blev hun ikke genvalgt.

Da den tidligere S-minister, Karen Hækkerup, forlod Folketinget i 2014 til fordel for et job som direktør i Landbrug & Fødevarer, blev Yildiz Akdogan igen medlem af Folketinget som suppleant for Karen Hækkerup. Året efter blev hun igen valgt til Folketinget.

Ved valget i juni opnåede Akdogan til gengæld ikke valg.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce