Annonce

Trafikselskaber bøjer sig: Mimrekortet afskaffes ikke her og nu

Kritik får Movia, Metroselskabet og DSB til at komme med nyt forslag til rabatter for pensionister

Movia, DSB og Metroselskabet - der tilsammen udgør Din Offentlige Transport - DOT - bøjer sig for kritikken og dropper at afskaffe det såkaldte mimrekortet. I hvert fald her og nu.

“Det gør ondt at læse om eksempler på borgere, der får over 400 procent dyrere rejser med den kollektive transport,” skriver borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen (S), og byråds- og regionsmedlem Per Hovmand (K) - henholdsvis formand og næstformand i trafikselskabet Movia - i en pressemeddelelse.

DOT planlagde at afskaffe mimrekortet - det tre måneders pensionistkort - pr. juni i år

DOT planlagde at afskaffe mimrekortet - det tre måneders pensionistkort - pr. juni i år. Til gengæld ville pensionisterne i Hovedstadsområdet og på Sjælland få 40 procent rabat på enkeltrejser med rejsekortet. Og 25 procents rabat på pendlerkort.

Men planen er blevet mødt med kraftig kritik fra Ældre Sagen, Forbrugerrådet Tænk, politikere fra Folketingets Transportudvalg og pensionister på de sociale medier.

Kritikerne har påpeget, at afskaffelsen af mimrekortet ville betyde, at 64 procent af de nuværende rejser, der foretages med mimrekortet, kommer til at koste mere end de gør i dag. Og at godt en tredjedel af de 64 procent vil stige med over 50 pct.

Mimrekortet udfases over tid

Kirsten Jensen og Per Hovmand erkender i pressemeddelelsen, at der er behov for “at vi måske går lidt mere forsigtigt til værks, end vi i DOT først havde lagt op til”.

DOT er derfor indstillet på, at en harmonisering af pensionistrabatterne på Sjælland indfases over en længere periode:

“Men i Movias bestyrelse er vi åbne for, at DOT kan justere i modellen, så den for eksempel indfases over en længere periode,” fastslår Kirsten Jensen og Per Hovmand.

Movia og DOT skriver dog intet om, hvordan man forestiller sig den nye model for pensionister-rabatter skal se ud.

DOT’s retræte modtages positivt af transportminister Benny Engelbrecht (S). Han skriver således på twitter:

“Klogt af DOT at udarbejde et forslag til en anden model for pensionistreformen. De prisstigninger, vi har hørt om, har været meget voldsomme, og jeg forstår godt, at mange borgere har følt sig utrygge ved, hvordan det vil påvirke deres hverdag.”

placeholder

Også på Christiansborg er der glæde over de nye toner fra DOT.

SF’s gruppeformand Jacob Mark vurderer på Twitter DOT’s retræte således, at afskaffelsen af mimrekortet slet ikke bliver til noget:

“Pensionistkortet (mimrekortet) får lov at blive og endelig vandt vores ældre medborgere over unødig tvangsdigitalisering, som gør livet sværere for mange! Det er godt.”

placeholder

Formanden for Folketingets Transportudvalg, Jeppe Bruus (S), er helt på linje:

“Rigtig glædeligt at DOT nu bøjer sig for kritikken og vil udarbejde ny model for forslaget om at sløjfe mimrekortet. Alt for mange efterladt i usikkerhed.”

Hos Ældre Sagen er glæden ikke mindre:

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet