Annonce

Regeringen: Fartbøller skal ikke nøjes med bøde – de skal i fængsel

Vanvidsbilister skal have 20 dages fængsel. Sådan lyder et nyt forslag fra regeringen.
Første gang du kører for stærkt, skal du 20 dage i spjældet.

Sådan lyder et tiltag fra regeringen, som vil præsentere en større pakke senere på ugen. Det skriver DR.

Helt konkret foreslår regeringen, at det – allerede første gang – skal udløse 20 dages fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum tre år, hvis man kører over 200 kilometer i timen.

Nu får du ikke bare en bøde. Du ryger direkte i fængsel

Straffen skal også gælde, hvis man overskrider en hastighedsgrænse med 100 procent og samtidig kører mere end 100 kilometer i timen. Det kan f.eks. ske, hvis man kører mere end 100 km/t i en byzone eller mere end 160 km/t på en almindelig landevej.

”Du ryger direkte i fængsel”

I dag straffes den slags højst med en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet. Men det er ikke nok, at man bare får en bøde, mener transportministeren:

”Jeg tror, det vil have en effekt, når vi sender sådan et signal: Nu får du ikke bare en bøde. Du ryger direkte i fængsel”, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til DR.

placeholder

 

Tirsdag har Vejdirektoratet offentliggjort de foreløbige ulykkestal for 2019. Og der er grund til bekymring. Mere end 200 personer mistede livet i trafikken sidste år, hvilket er en stigning sammenlignet med de foregående år. Fra 2014 til 2018 var der i gennemsnit 183 dræbte om året. Det foreløbige tal for 2019 lyder på 205 dræbte personer.

Kilde: Vejdirektoratet

 

Tallene viser, at der især er mange dræbte i personbil samt på motorcykel og knallert 30 i forhold til de foregående år. Således er antallet af dræbte på motorcykel og knallert 30 det højeste antal i ti år.

Samtidig viser Vejdirektoratets rapport, at for høj hastighed og uopmærksomhed i trafikken er blandt hyppige årsager til dødsulykker i trafikken.

Menneskelig adfærd spiller en væsentlig rolle i en stor del af dødsulykkerne

”Menneskelig adfærd spiller en væsentlig rolle i en stor del af dødsulykkerne. Da vi ved, at for høj hastighed, kørsel i påvirket tilstand og uopmærksomhed meget ofte er en faktor i dødsulykker, skal der sættes konkret ind her, hvis vi vil knække kurven og se en nedgang i antallet af dødsulykker,” siger Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

placeholder

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ren symbolpolitik fra den nationalsocialistiske regering!

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2019-10-31-19-aarig-i-stjaalen-volvo-udloes...

Vi ved jo alle hvor problemet ligger, og alligevel gør medierne den slags psykopater til helte!