Københavns Lufthavn: Tilfældigt at fyrede er modne

Lufthavnens HR-direktør: 12 fyrede security-medarbejdere har anciennitet på 15,9 år i snit - Fagforeningen: Anciennitet 21 år i snit
København Lufthavn afviser, at man bevidst er gået efter seniorer, da man fyrede 12 security-medarbejdere.

Vagt- og Sikkehedsfunktionærernes Fagforening under Serviceforbundet oplyser, at aniciennitet hos de tolv fyrede er 21 år i gennemsnit. Den gennemnsitlige alder for de tolv fyrede er 50 år. Fagforeningen betragter fyringerne som usaglige, fordi man efter fyringerne i oktober nu har ansat 36 nye medarbejdere til at udføre nøjagtig samme arbejde, som de fyrede udførte:

Det ser ud som om man bevidst er gået efter modne medarbejdere for på den måde at spare penge

"Det ser ud som om man bevidst er gået efter modne medarbejdere for på den måde at spare penge. Man sparer 5.000 kroner pr. mand pr. måned. Så der er tale om en simpel spareøvelse. Som bonus er man bevidst gået efter ansatte, der er vant til at tage beslutninger og er meget selvkørende. Samlet set betragter vi fyringerne som usaglige," siger faglig sekretær hos Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, Ulla Thygesen, til Netavisen Pio.

Hos Københavns Lufthavn er man uenig i, at ancienniteten hos de fyrede er 21 år i gennemsnit:

Det er ikke korrekt. Ancienniteten hos de 12 medarbejdere, vi desværre måtte afskedige i oktober, er i gennemsnit 15,9 år. Det er meget tæt på den generelle anciennitet på 13,5 år blandt de 135 medarbejdere i SAG, den afdeling i security der patruljere i lufthavnen. De 12 er i øvrigt i mandags blevet tilbudt genansættelse – ikke i patruljen men i det centrale sikkerhedstjek, hvor vi nu mangler medarbejdere," skriver HR-direktør hos Københavns Lufthavne, Kirstine Bergholtz, i en mail Netavisen Pio.

Fagforening afviser tal fra Københavns Lufthavn

Faglig sekretær Ulla Thygesen afviser blankt Københavns Lufthavns anciennitets-tal:

"Vi fastholder at anciennitet for de tolv fyrede er 21 år i gennemsnit. Punktum," siger hun til Netavisen Pio. Hun giver i øvrigt ikke meget for security-afdelingens tilbud om genansættelse:

"Det tilbud kommer mandag - flere måneder efter at de tolv er fyret. Ledelsen i afdelingen fornemmer at der er uro blandt security-medarbejderne, og så kommer man så med dét tilbud. Men det kommer for sent. Tilliden er for længst brudt. Ingen af de fyrede ønsker genansættelse i security-afdelingen. Men en genansættelse i en anden afdeling end security-afdelingen i Københavns Lufthavn kunne derimod være en løsning. Det forhandler vi meget gerne om," understreger Ulla Thygesen.

Men det kommer for sent. Tilliden er for længst brudt

Københavns Lufthavn: En tilfældighed 

Hos Københavns Lufthavn erkender man, at der er mange modne medarbejdere blandt de fyrede, men det er en tilfældighed:

"Vi har en senior-politik i Københavns Lufthavn, fordi vi ønsker at fastholde vores mange, dygtige og erfarne medarbejdere. Det gælder også for de 1.100 ansatte i Security, så det er ikke korrekt (At man bevidst har fyret seniorer, red.). Hos security patruljerne i SAG er gennemsnitsalderen ganske høj, så det er et rent tilfælde, at der er mange modne medarbejdere, som vi desværre måtte tage afsked med. Gennemsnitsalderen for de afskedigede er i øvrigt omkring 47 år. Nu er der i stedet behov for flere medarbejdere i Sikkerhedskontrollen, så alle er tilbudt genansættelse," skriver HR-direktør Kirstine Bergholtz i mailen til Netavisen Pio.

så det er et rent tilfælde, at der er mange modne medarbejdere, som vi desværre måtte tage afsked med

Utilfredsheden med fyringerne af de tolv security-medarbejdere har ulmet i månedsvis. Onsdag udløste fyringerne så en overenskomsstridig arbejdsnedlæggelse, hvor omkring 300 security-medarbejdere nedlagde arbejdet fra kl. 7.30 til 10.30.

Det er mæglingsmøde mellem parterne på fredag hos Dansk Industri.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er ikke underligt at flere og flere på arbejdsmarkedet vælger den knaldrøde mafia lignende fagbevægelse fra!
Hold da op hvor er det ulækkert at de tror de skal bestemme hvilke medarbejdere der skal afskediges!
Det er sikkert fordi de er faglige aktive i den knaldrøde fagforening at de reagerer på den måde!
Hold da op hvor usympatisk!

Det er ikke underligt at flere og flere på arbejdsmarkedet vælger deres fagbevægelse til!

Hold da op hvor er det ulækkert at de mafialignende udenlandske fonde tror de skal køre rundt med vores arbejdsmarkedssystem!

Det er sikkert fordi de er imod fagligt aktive, at de reagerer på den måde!
Hold da op hvor usympatisk!

Annonce